Iz rada Crvenog krsta: Lara i Jefimija na pokrajinskom takmičenju. Obuka iz prve pomoći za sedmake. Redovna akcija doborovoljnog davalaštva

08.04.2024. – Na opštinskom takmičenju „Šta znaš o zdravlju?“ sa temom ovogodišnjeg Svetskog dana zdravlja „Moje zdravlje moje pravo“ koje je održano 05. aprila u Crvenom krstu Kovin, učenici osnovnih i srednjih škola su zapaženim rezultatima pokazali zavidno znanje. Najuspešnije među učenicima su bile Jefimija Marković u kategoriji Omladine, profesorke Brankice Stojković i Lara Vukotić u kategoriji Podmlatka, nastavnice Duške Mosurović. Njih dve će predstavljati našu opštinu na Pokrajinskom takmičenju u Novom Sadu.

U organizaciji Crvenog krsta, a u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi 03. aprila održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi, jedna od preko dvadeset koliko ih je planirano za ovu godinu. Ko je propustio sada priliku može doći prve srede u maju.

25. marta mladi edukovani volonteri Crvenog krsta Kovin održali su predavanje iz Prve pomoći učenicima 7. razreda OŠ „Desanka Maksimović“ iz Kovina. Kroz praksui se pokazalo da je pružanje prva pomoći najprivlačniji segment edukacije u okviru ove humanitarne oprganizacije i da su deca veoma ponosna na ono što nauče i na način kako mogu da pomognu, ukoliko zatreba.

Klub za starije Crvenog krsta Kovin je mesto za druženje, negovanje kulture i tradicije, mesto za proslave rodjendana i praznika,mesto koje odiše duhom volonterizma i solidarnosti. Večeras se u prostorijama kluba orile rođendanske pesme i uz osmehe vezli razgovori.

Crveni krst Kovin se potrudio da članicama Kluba ulepša Dan žena poklonivši svakoj dami cveće.

M.Lj.

Fotografije FB stranica Crvenog krsta Kovin

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments