Poginuo maturant, drugi mladić se bori za život. Saobraćajne nezgode za deset dana uzele dva mlada života

15.05.2024. – Za deset dana ugašena su dva mlada života u saobraćajnoj nezgodi, a treća se osoba bori za život. Kao da je maj odlučio da nam svake godine uzme mladost. U nedelju 12. maja u teškoj saobraćajnoj nesreći, u rano jutro poginuo je Dušan L. iz Bavaništa maturant Medicinske škole iz Pančeva, a njegov drug Teodor, star 21 godinu, koji je upravljao vozilom, nalazi se u Urgentnom centru gde mu se lekari bore za život.

Nesreća se dogodila u Bavaništu u ulici Svetog Save, a do tragičnog ishoda došlo je pošto je vozilo silovito udarilo u zid kuće, kako prenose mediji. Zvučalo je kao eksplozija, kažu meštani. Dušan je preminuo u bolnici.

Bavaništanske krivine su godinama bile pretnja vozačima i s vremena na vreme znale su da ugase neki život ili da u najboljem slučaju dođe do povreda, u čestim nezgodama. Sa izgradnjom zaobilaznice oko Bavaništa ovaj je rizik smanjen, no, ostavljen je prostor da mladi i neiskusni vozači i dalje testiraju svoje sposobnosti.

Bavanište crna tačka za vozače

Za ove momke iz Bavaništa niko nema ružnu reč da kaže, bili su uzorni mladi ljudi. Dušan je upravo završavao Medicinsku školu i bio je omiljen među drugarima. Oni su se potresnim tekstom oprostili od njega na svojoj fejsbuk stranici i na komemoraciji koju su organizovali, govoreći u superlativu i sa dubokom tugom. Od policije nismo uspeli da dobijemo podrobnije informacije šta je dovelo do nesreće. Da li gubitak kontrole, prevelika brzina, nije više ni važno. Ugašen je jedan mladi život, a za drugi se roditelji i svi bliski mole da bude spasen.

Mladi Dušan i pre njega mladić koji je poginuo kod Nadela u Pančevu, opomena su da se na drumu treba biti oprezan, da se snaga i sposobnost ne odmeravaju brzinom, u kasnim ili ranim noćnim satima kada je koncentracija već popustila. Dovoljan je samo sekund koji će zauvek zaustaviti život, a svima okolo ga promeniti iz korena.

Ako možemo da dopremo do mladih ljudi, onda apelujemo da ne voze prebrzo, da ne sedaju u automobile pod dejstvom alkohola, da ne testiraju svoje sposobnosti ili automobil, jer previše je stradanja i previše mladih smrti. Previše je ugašenih mladih života i porodica zauvek zavijenih u tugu.

V.Ž.

Podeli vest:
5 3 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments