Polaznici višeg nivoa engleskog jezika završili obuku. Osposobljeni za komunikaciju sa EU

14. 05. 2024. – Osmomesečni projekat „Podučavanje engleskog jezika zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave sa fokusom na praktične veštine potrebne za efikasniju komunikaciju sa EU partnerima“ uspešno je završena juče, 13. maja u biblioteci „Vuk Karadžić“ Kovin. Finalni deo podrazumevao je testiranje, prezentaciju i podelu diploma-sertifikata polaznicima.

Cilj učenja bio je unapređenje jezičkih veština kako bi se efikasnije i sa više samopouzdanja koristile u komunikaciji sa EU partnerima što bi unapredilo saradnju i ubrzalo napredak Srbije ka članstvu u EU i zapadnim integracijama. Obuka je bila besplatna za polaznike, a realizovana je na osnovu sporazuma između opštine Kovin i Centra za strane jezike „Livingston“ iz Beograda – profesorke Maje Gavrilović Maksimović. Sklapanju sporazuma predhodila je pozitivna odluka američke ambasade u Srbiji o dodeli donacije za projekat udruženja YALS school, za realizaciju u 14 gradova i opština u Srbiji, među kojima se našao i Kovin. Treba napomenuti da kurs nije bio namenjen početnicima već kandidatima čiji je nivo znanja engleskog jezika na minimum A2/B1 nivou (a koji su prema preliminarnim istraživanjima YALS Asocijacije najbrojniji među zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave), te je pri početku nastave urađeno testiranje zainteresovanih iz javnih ustanova.

Podsetimo, časovi engleskog jezika organizovani su svakog ponedeljka od oktobra 2023. godine do maja 2024. godine (75 sati, odnosno 30 termina od 90 minuta sa predavačem). Učestvovalo je 12 polaznika iz Doma zdravlja Kovin, Ustanove za sport Kovin, biblioteke „Vuk Karadžić“ Kovin i iz Opštinske uprave Kovin.

„Bila nam je čast što je naš novi prostor omogućio ovakvu vrstu edukacije, te se zahvaljujemo i Opštini Kovin i udruženju YALS što su izabrali našu ustanovu da bude domaćin. Kurs nam je omogućio da usavršimo veštine pisanja, čitanja, slušanja engleskog jezika i da savladamo digitalne veštine“, izjavila je Ivana Jovanov, po završetku kursa, inače zaposlena u kovinskoj biblioteci.

I. J.

Podeli vest:
5 1 vote
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments