Nedelja je za put u Novi Sad. Još jedna organizovana podrška autobusima

19.05.2024. – Odbornici sadašnji, odbornici budući, funkcioneri stranke, direktori javnih preduzeća, pomoćnici predsednice, predsednici mesnih zajednica, radnici na PP poslovima, radnici Doma zdravlja, Komunalca, bolnice… svi zajedno na autobuskoj stanici u Kovinu u nedelju rano ujutru 18. maja.

Otprilike 250 ljudi u šest autobusa iz Kovina, raspoređivao je direktor Rudnika Igor Bobić i odbornici Dragan Šljivovački i Aleksandar Trnovanović. Moguće da je bio još neko, ali ga naš reporter, koji je bio na licu mesta, nije zapazio. Pomoćnik predsednice za oblast privrede, komunalne infrastrukture i urbanizma Dušan Maksimović i predsednik Prve Mesne zajednice Slavoljub Stojadinov bili su zaduženi za podelu sendviča i sokova. Da li su učesnici ovog putovanja dobili još nešto ne možemo ni da potvrdimo ni da demantujemo.

Za ovu eksurziju saznali smo iz poruka koje smo dobijali na viber brojeve i u mesindžer, od članova stranke, koji su molili da ostanu anonimni iz straha da ne bi ostali bez posla, jer im je u usmenom razgovoru upravo time zaprećeno. U jednoj od poruka osoba za koordinaciju i obaveštavanje poslala stoji sledeće: „U nedelju će skup biti u 08:00 ujutru na Kodeksovoj autobuskoj stanici. Nema kašnjenja.“

Zaduženi za podelu sendviča

Praksa da se ljudima uskraćuju Ustavna prava na slobodu, slobodno vreme i slobodu izbora, je stalno prisutna u redovima napredne stranke i to ne bi trebalo da se tiče nikoga izvan nje, da nije besomučnog trošenja novca. Šest autobusa po 350 evra auto dan koliko svaki košta, je oko 250.000 dinara. Da li su se te pare prelile iz neke naduvane javne nabavke ili iz kase SNS-a to se sada ne može utvrditi, ali opoziciona koalicija koja učestvuje na ovim lokalnim izborima kaže da će, bez obzira na ukupan izborni rezultat, iskoristiti svoje prisustvo u zakonodavnoj vlasti i organima opštine da preispita sve sumnjive nabavke, transfere novca i druge transakcije za koje postoji osnovana sumnja da je bilo zloupotreba.

Nameće se pitanje da li će nam Novosađani uzvratiti posetu i podršku kada bude svečano otvaranje jedine investicije SNS u opštini Kovin koju su sami pokrenuli i završili za šest godina- bazen na Šljunkari? Otvaranje se najavljuje za finiš izborne kampanje, tik uoči izborne šutnje.

M.Lj.

Podeli vest:
5 1 vote
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments