Završeno školsko opštinsko takmičenje u sportskom ribolovu

17. 05. 2024. – U sredu, 15. maja na Šljunkari, održano je školsko opštinsko takmičenje u sportskom ribolovu „udicom na plovak“. Ovo takmičenje održano je u okviru dugogodišnje manifestacije „Udicom protiv droge“ u organizaciji Kluba sportskih ribolovaca „Dunavac 2020“ Kovin, a u saradnji sa Sportskim savezom opštine Kovin i Crvenim krstom Kovin. Na takmičenju je učestvovalo devet ekipa sa po tri takmičara. Svoje predstavnike poslale su škole iz Skorenovca, Gaja, Bavaništa i Kovina. Takmičari su bili podeljeni u tri sektora sa po devet takmičara.

U sektoru A najbolji bio je Kristijan Đilas iz OŠ „Bora Radić“ Bavanište sa ulovom od 630 grama ribe, drugi je bio David Kolar iz OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Skorenovca sa uloveljenih 585 grama dok je treće mesto u sektoru A zauzeo Đukić Aleksa iz OŠ „Đura Jakšić“ Kovin. U sektoru B prvo mesto zauzeo je Lazar Milošević iz OŠ „Miša Stojković“ Gaj sa ulovom od 790 grama ribe, drugo mesto zauzeo je Stefan Radovanov iz OŠ „Đura Jakšić“ Kovin sa ulovljenih 650 grama i treće mesto zauzeo je Ognjen Komarica iz OŠ „Desanka Maksimović“ Kovin sa ulovom od 640 grama. U sektoru C prvo mesto osvojio je Vuk Borza iz OŠ „Đura Jakšić“ Kovin sa ulovom od 675 grama, drugi je bio Vuk Komarica iz OŠ „Desanka Maksimović“ Kovin sa ulovom od 660 grama i treće mesto osvojio je Radovan Zojkić iz OŠ „Bora Radić“ Bavanište sa ulovom od 660 grama ribe. U generalnom plasmanu najbolja je bila ekipa OŠ „Đura Jakšić“ iz Kovina sa ulovom od 1905 grama ribe, drugo mesto pripalo je OŠ “ Desanka Maksimović“ iz Kovina dok su trećeplasirani u ukupnom plasmanu učenici OŠ „Bora radić“ iz Bavaništa.

Ekipe OŠ „Đura Jakšić“ i OŠ „Desanka Maksimović“ obe iz Kovina obezbedile su plasman na zonsko takmičenje koje će biti održano u Sopotu.

KSR „Dunavac 2020“ izražava veliku zahvalnost generalnom sponzoru „Gica Mix“ iz Kraljeva koji je obezbedio nagrade i poklone za sve takmičare.

M. Ljiljanić

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments