37. sednica SO Kovin: Srednjoškolcima hitno po deset hiljada. „Drumski valjak“ po hitnom postupku preimenovan u „Građevinski drumski valjak i mobilni usisivač“

Sednica Skupštine opštine Kovin, koja je za danas zakazana po hitnom postupku, po ekspresnom postupku je završena. Da zarade današnju dnevnicu odbornicima Skupštine opštine Kovin bilo je potrebno sedam minuta, koliko je sve trajalo. Sa četiri podizanja ruku, odbornici su odlučili da usvoje zapisnik sa prethodne sednice, da usvoje dnevni red i da se izjasne o dve tačke dnevnog reda. Trideset devet prisutnih odbornika, od ukupno četrdeset pet koliko ih je u ovom sazivu, jednoglasno su usvojili odluku kojom se utvrađuje pravo na isplatu jednokratne novčane pomoći u visini od 10.000 dinara učenicima svih srednjih škola na teritoriji opštine Kovin, koji su državljani Republike Srbije. Sredstva iz ove odluke, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju preneće opštini Kovin, koja će ih uplatiti na račun: jednog od roditelja maloletnog, odnosno punoletnog učenika, na račun staratelja ili hranitelja ili na račun punoletnog učenika ako ga poseduje. Ovom odlukom obavezuju se sve srednje škole ( dve) na teritoriji opštine Kovin da dostave licima, koja su u grupi dodele ove novčane pomoći, obrazac za uplatu novčane pomoći koji je sastavni deo ove Odluke.

Odbornici su na 37. sednici još dali saglasnost na treću izmenu Programa poslovanja preduzeća JP „Kovinski Komunalac“ Kovin koji je Nadzorni odbor ovog preduzeća usvojio na sednici održanoj 27. novembra. Ovom izmenom programa poslovanja JP „Kovinski Komunalac“ ne menja se finansijski plan, odnosno, prihodi i rashodi ostaju na nivou usvojene druge izmene programa poslovanja ovog preduzeća, već se menja kod nabavke i javne nabavke osnovnih sredstava za 2023. godinu gde u tabelarnom pregledu će umesto „Drumski valjak“ sada stajati „Građevinski drumski valjak i mobilni usisivač„. Procenjena vrednost ove stavke ostaje u istom iznosu od 3.000.000,00 dinara.

Ponovo smo iskoristili priliku da predsedniku Skupštine opštine Kovin Zoranu Bradanjiju postavimo nekoliko pitanja u vezi incidenta koji se dogodio u Bavaništu 13. novembra, naravno ostali smo uskraćeni za odgovore.

M. Ljiljanić

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments