Naša radost: Iako se tako može shvatiti, proširenje vrtića još nije počelo

Foto ilustracija: skrinšot sa web stranice Naša radost

Početkom septembra o listi čekanja za upis u vrtić u Kovinu i planovima za proširenje kapaciteta PU „Naša radost“ u Kovinu, razgovarali smo sa predsednicom opštine Violetom Ocokoljić. Ona je tom prilikom rekla da zna za problem sa listom čekanja i da se preduzimaju neki koraci, pre svega na ustupanju zgrade uz novi objekat kod Gimnazije, ali da je to posao koji zahteva vreme, te moli roditelje za strpljenje i razumevanje.

Međutim, na svojoj web stranici uprava vrtića u svom obaveštenju od 04. septembra ove godine koje je namenjeno roditeljima koji čekaju da im dete pođe u vrtić, stoji sasvim drugačija informacija.

„Naš osnivač lokalna samouprava ozbiljno je shvatila problem građana Kovina te nam je ustupljen prostor koji je počeo da se sređuje, a u kojem će boraviti deca koja su na listi čekanja. Radovi su u toku i očekujemo da će brzo biti gotovi, pa vas molimo za strpljenje i razumevanje.“

Pošto smo ovo shvatili kao informaciju da se ipak radi i da će ipak biti brzo gotovo, tražili smo dodatne informacije od uprave Predškolske ustanove. U odgovoru iz Naše radosti stoji sledeće:

-Od radova urađeno je raščišćavanje okolnog prostora, koje je uradilo JP Kovinski Komunalaca, što je bilo neophodno da se priđe zgradi i sagleda stanje u kome se ona realno nalazi.

-Objekat nije još uvek ustupljen PU „Naša radost“, jer tu odluku donosi Skupština. Kada se sprovede postupak, pristupiće se i drugim aktivnostima.

-Sredstva za adaptaciju još nisu određena, nema ih za sada, a kada objekat bude prenet na korišćenje vrtiću, počeće i javne nabavke, spram obezbeđivanja sredstva za potrebne radove.

Iz svega navedenog u odgovoru službe za pružanje informacija od javnog značaja, jasno je da radovi nisu ni počeli, da opština nije prenela Našoj radosti ovaj objekat, te je informacija koja stoji na sajtu OBAVEŠTENJE ZA RODITELJE ČIJA SU DECA NA LISTI ČEKANJA (nasa-radost-kovin.org.rs) netačna i roditelje za oko 50-oro dece koja čekaju na svoje mesto u kolektivnom smeštaju, navodi na pogrešan zaključak i daje im lažnu nadu da će svoj problem brzo rešiti. Treba imati na umu da deca rastu i da za nekoliko godina nekima od njih više neće biti potreban smeštaj u vrtiću. Zarad pravilnog informisanja roditelja vrlo je važno otvoreno i tačno pružiti informaciju, jer to onda ostavlja prostor roditeljima da svoj problem sa čuvanjem dece rešavaju na drugi način i dugoročnije.

Inače, nedavno se na mesto direktora ustanove „Naša radost“ vratila Aleksandra Alavanja, koja je tu funkciju obavljala i u prethodna dva mandata, ali je onda pre isteka mandata podnela ostavku, napravila pauzu i konkurisala na raspisanom konkursu za izbor direktora.

V.Ž.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments