„Dele nas da bi uneli razdor“, mišljenja su prosvetni radnici koji su danas organizovali opšti protest

Foto Arhiv javnih skupova

02.10.2024. – Deset škola u kovinskoj opštini danas nije radilo, škola u Dubovcu radila je po zakonskom minimumu, samo je srednja stručna škola „Vasa Pelagić“ normalno realizovala školski dan. Za to vreme u Beogradu je održan sveopšti protest prosvetnih radnika i vaspitača, kome je prisusstvovalo i oko trideset učitelja i nastavnika iz kovinske opštine, rekal nam je Dragana Đurić, predsednica opštinskog odbora Sindikata prosvetnih radnika opštine Kovin.

-Ne očekujem ništa posebno, jer ovo se ponavlja godinama. Naš je stav da ne smeju da nas dele po platama, u školi su svi bitni, i spremačice i psiholozi i administrativno osoblje. Ovako samo hoće da unesu neki razdor među nas, a mi sa tim nećemo da se pomirimo, izjavila je kratko po završetku štrajka.

Ona nije mogla da nam kaže u kom su sindikatu zaposleni u predškolskoj ustanovi i da li će se kovinski vrtić pridružiti štrajku.

Na današnjem protestu bilo je duplo više učesnika nego na prethodnom, a po proceni Arhiva javnih skupova oko 6200 ljudi.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments