Na Deliblatskom jezeru održano završno takmičenje u sportskom ribolovu

Na obali Deliblatskog jezera u organizaciji Kluba sportskih ribolovaca „Dunavac 2020“, održano je završno takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji regiona Centar u sportskom ribolovu udicom na plovak. Učestvovalo je 25 takmičara podeljenih u tri grupe. Učestvovali su takmičari iz Smedereva, Smederevske Palanke, Velike Plane, Starog Sela, Alibunara, Aranđelovca, Požarevca i Kovina. Iako je jesen odavno počela lepo vreme poslužilo je takmičare.

U prvoj grupi treće mesto zauzeo je Saša Lukić sa ulovom od 1235 grama, drugo mesto pripalo je Milanu Mihiću sa 1260 grama ribe dok je prvo mesto zauzeo Draža Ćosić sa 1440 grama ulovljene ribe. U drugoj grupi plasman je izgledao ovako: treće mesto Slaviša Novaković sa 1785 grama, drugo mesto Marija Lukić sa 2865 grama i prvo mesto Toni Cvetanovski sa 3680 grama ulovljene ribe. U trećoj grupi Milan Stanković sa 1660 grama ulova zauzeo je treće mesto, drugo mesto zauzeo je Dragan Milošević sa 1865 grama dok je prvo mesto zauzeo naš kovinac Ivica Jovčić sa ulovljenih 2600 grama ribe. U generalnom plasmanu kao prvoplasirani na stazi bio je Toni Cvetanovski. Pored medalja koje su dodeljene za najuspešnije i pehara za najbolje plasiranog takmičara, KSR Dunavac 2020 dodelio je i zahvalnice. Zahvalnicu je dobio Tomislav Radosavljević za 50 godina profesionalnog bavljenja sportskim ribolovom, zatim Marija Lukić kao najuspešniji takmičar regiona Centar i Aleksandar Ilić koji je ispred prodavnice ribolovačke opreme „Ribolov Ilić“ iz Smedereva sa KSR „Dunavac 2020“ potpisao dugoročni ugovor o sponzorstvu. Posle proglašenja pobednika za sve takmičare i goste priređen je ručak u predivnom ambijentu na obali jezera kod domaćina USR „Deliblatsko jezero“.

Klub sportskih ribolovakca „Dunavac 2020“ osnovan je 27. novembra 2020. godine u Kovinu. Za predsednicu kluba izabrana je Marija Lukić dugogodišnja takmičarka i reprezentativka Srbije u sportskom ribolovu. Klub broji 75 članova od kojih su: 4 dame, 18 kadeta, 10 juniora i 43 seniora i penzionera. KSR „Dunavac 2020“ uspešno predstavlja našu opštinu na državnim i međunarodnim takmičenjima. Osvajač je više medalja na državnim prvenstvima ekipno ali i u pojedinačnoj konkurenciji. Iznedrio je dva reprezentativca Srbije, Mariju Lukić kao takmičarku i Ivicu Jovčića kao selektora ženske reprezentacije Srbije i takmičara reprezentacije Srbije.

M. Ljiljanić

Podeli vest:
5 1 vote
Oceni
guest
0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments