Nakon odigrane monodrame Jovice Jašina, slede književna druženja sa Aleksandrom Tešićem i Drinom Štajnberg

Glumac iz Zrenjanina Jovica Jašin, odigrao je prošlog vikenda monodramu „Ima jedna zemlja“ u biblioteci „Vuk Karadžić“ Kovin. Tekst je rađen po knjizi Bojana Ljubenovića, a odnosi se na izmišljenog stranca koji opisuje utiske o Srbiji i Srbima i iznosi brojne paradokse srpske stvarnosti. Monodrama koja je istovremeno i duhovita, tužna, satirična, naišla je na pozitivne komentare kod naše publike koja je gledajući i slušajući imala utisak da se nalazi pred velikim ogledalom u kome neprestano vidi sebe.

U kovinskoj biblioteci pod nazivom „Nedelja epske fantastike“ očekuje nas raznovrsan program i početkom decembra. Svoja dela predstaviće pisac epske fantastike i horor romana Aleksandar Tešić u petak, 01. decembra sa početkom od 19:00 časova. Aleksandar Tešić godinama je putovao po Srbiji i planirao, nesvesno sakupljajući građu za „Kosingas“, prvu epsku trilogiju. „Kosingas“ čini „Red zmaja“, „Bezdanj“ i „Smrtovanje“. Ideja za roman rodila se kao želja da se čitaocu prikaže sva lepota srpske mitologije i da ga zaintrigira da sazna više o njoj. Iako Kosingas spada u žanr epske fantastike, on je rađen na osnovu srpske, odnosno slovenske mitologije, pa samim tim predstavlja i bogat izvor informacija ne samo o našim mitološkim bićima, legendarnim srpskim junacima več i o običajima i ritualima koji su se praktikovali u srednjem veku.

Već u ponedeljak, 04. decembra, takođe od 19:00 časova u kovinskoj biblioteci biće održano književno veče sa Drinom Štajnberg. Drina Štajnberg svojim romanom „Miris nasleđa“ skreće pažnju javnosti na sebe, zbog mešavine fantastike inspirisane slovenskom mitologijom i veoma intezivne ljubavne-erotske priče.

Novogodišnje radionice u ogranku biblioteke u Deliblatu

U ogranku biblioteke „Bogdan Petrović“ Deliblato, 27. novembra, počele su kreativne radionice za učenike od 5. do 8. razreda. Radionice na kojima deca izrađuju novogodišnje čestitke, ukrase, dekupaž, organizuju profesorka Vesna Danilov i bibliotekarka Larisa Mikić. Prvog dana učestvovalo je 12 đaka, a u planu je da ova radionica bude svakog ponedeljka od 16:00 do 18:00 časova. Po završetku serije kreativnih radionica, biće realizovana izložba dečijih radova u biblioteci u Deliblatu.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments