Aktivnosti biblioteke: promocija, seminar, dokumentarni filmovi

22.04.2024. – U biblioteci „Vuk Karadžić“ Kovin tokom aprila realizovana je promocija knjiga Nenada Gugla zatim stručni seminar za bibliotekare iz Južnobanatskog okruga. Posle uskršnjih praznika čitalačku publiku očekuje serija dokumentarnih filmova Boška Milosavljevića.

U dogovoru sa Dragoslavom Paunovićem, dugogodišnjim saradnikom biblioteke, organizovano je književno veče 11. aprila sa profesorom srpskog jezika i književnosti Nenadom Guglom. Autor je predstavio svoje knjige „Velelepota sekunde“, „Umro sam u petak“ i „Živeo sam hiljadu godina“, sva tri romana dostupna su u našoj biblioteci. Njegovo poslednje objavljeno delo prikazuje nebeski svet večnosti, budućnost koja se još nije dogodila i prošlost iz koje izvire budućnost i večnost. Posebno je naglašena priča o precima i događajima koji ostavljaju svoj trag na one događaje koji će se tek odigrati.

Beba Stanković, diplomirani bibliotekar savetnik za međunarodnu saradnju NBS, održala je 12. aprila stručni akreditovani seminar na temu Veštačka inteligencija (Artifical intelligence). Predavanju je prisustvovalo 20 bibliotekara iz Kovina, Bele Crkve i Plandišta.

Posle uskršnjih i prvomajskih praznika, biće organizovana nedelja dokumentarnih filmova, a u režiji Boška Milosavljevića. Publika će biti naknadno obaveštena o terminima. Podsetimo, biblioteka neće sa korisnicima raditi od 01. maja do 06. maja. Svim čitaocima želimo srećne praznike!

I. Jovanov

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments