Bajkovita kreativnost mladih Deliblaćana. Izložba u biblioteci otvorena do subote.

Iskričava svetlost božićnih lampica, pahuljice od papira i topao kutak biblioteke „Bogdan Petrović“ u Deliblatu, sinoć su svoje goste poveli na bajkovito putovanje kroz svet mašte, spretnih ručica i praznične dobrodošlice.

I u naredna dva dana, oni koji nisu bili na otvaranju, moći će da pogledaju izložbu kreativnih radova „Pahuljice od papira“ kojom se promoviše vannastavna aktivnost „Mali preduzetnici“, učenika OŠ „Paja Marganović“, a koju vodi nastavnica Vesna Balnožan Danilov.

Kroz četiri kreativne radionice, đaci su izradili novogodišnje čestitke i druge dekorativne predmete od prirodnih materijala, uz pomoć svojih nastavnika, osim Vesne u pomoć je pritekao i nastavnik Viorel Danilov.

Čitav program osmislila je viši bibliotekar Larisa Mikić i sama dajući doprinos svojim kreativnim dekoracijama, a kako je to istakla prilikom optvaranja izložbe, u pomoć su svesrdno pritekle nastavnice Biljana Pejčić, Nadica Barbuzan, Svetlana Rezač i vaspitačica Aurora Ilić. Svojom nesebičnošću i predivnim zimskim pejzažima, izložbu je podržala i slikarka Speranca Božanić.

U ime bibliotke „Vuk Karadžić“ čiji je ogranak biblioteka u Deliblatu, direktorka Ivana Jovanov zahvalila je svima na uloženom trudu, na kreativnosti i organizaciji ovakvog jednog događaja koji bi trebalo da preraste u tradiciju, na radost ljubitelja knjige, meštana Deliblata i svih onih koje put dovede u prednovogodišnju i božićnu bajku, rekla je pritom.

A kako nema bajke bez muzike, to je ovo divno veče uveličalo dvoje mladih talenata, članova orkestra nastavnice Violete Pomar: Marko Radosavljević na harmonici i Milica Krčulj na klaviru.

Izložba „Pahuljice od papira“ biće postavljena do 23. decembra i tada će biblioteka u Deliblatu biti otvorena za posetioce od 07:00 do 14:00 časova i od 16:00 do 20:00 sati.

Sve radove posetioci će moći da kupe po zatvaranju izložbe.

V.Ž.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments