Bazen ili rupa bez dna? Dok ne počne da se puni bazen će nastaviti da ispumpava kasu

10.04.2024. – Otkako je počela volšebna gradnja zatvorenog bazena na Šljunkari od 2018. godine, nema budžeta i nacrta budžeta da pozamašna stavka nije namenjene ovom skadru na jezeru. Do sada je već potrošeno oko 600 miliona dinara, ali i dalje se isisava novac poreskih obveznika ili se bar njegovo isisisavanje planira u budžetu. Tako je u 2023. godini, osim oko 140 miliona dinara za drugu fazu gradnje bazena, tj, njegovog završetka, planirano i dodatnih 13 miliona dinara za „TC za objekat gradskoh kupališta“. Nemamo predstave šta je TC, a kad u beskrajno dugom procesu dopisivanja dobijemo odgovor, obavestićemo javnost. Zato idemo dalje na 2024. godinu. 11,650 miliona dinara izdvojiće se za prvi kvartal opremanja bazena ( što znači da ima još tri kvartala). Ako bazen ovog leta bude bio spreman za kupače, kako je najavila predsednica opštine Sanja Petrović, to nikako neće biti i kraj ispumpavanja novca i upumpavanja u ovu rupu bez dna ( ili sudeći po fotografijama – dve rupe bez dna).

Po rokovima iz ugovora sa izvođačem, odavno je trebalo da bude predat bazen naručiocu, odnosno opštini Kovin. Rokovi su probijeni kao i svi mogući okviri koji su najavljivani kao konačna cifra za investiranje.

Još nismo dobili informacije o tome da li je urađena ekspertiza, odnosno šta su našli istražni organi o razlozima stradanja dva radnika na poslovima oko bazena, kao ni izveštaj inspekcije za rad. Ponovo ćemo tražiti iz poštovanja prema žrtvama, pre svega.

S druge strane, radovi na uređenju kampa teku, reklo bi se, po planu. Ovako sada izgleda prelaz preko malog jezera prema nekadašnjoj šumi i sada prostoru za kamp prikolice i šatore.

Šta će biti sa jezerom? To ne piše za sada, ali je jedno činjenica: jezero Šljunkara još nije uvedeno u gradsko kupalište, što povlači neke zakonske obaveze i odgovornost, ali se uveliko po dokumentima provlači lokacija: gradsko kupalište Šljunkara.

V.Ž.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments