Crtice iz javnih nabavki: Kupujemo suncobrane za zatvoreni bazen

25.04.2024. – Opština Kovin je 23. januara sa Gradcom build potpisala ugovor kojim se reguliše uređenje parking prostora oko bazena na Šljunkari. Ugovorom je predviđeno da za ovaj posao Gradcom dobije 57.380.000 dinara ( sa PDV-om 68.856.000) po sistemu „ključ u ruke“ za parking i ogradu oko bazena, a da se posao završi u roku od 15 dana od dana uvođenja u posed. Po snimcima koji su načinjeni ovih dana, posao nije završen. Prošla su tri meseca, ako ne i više, pošto nemamo informacije kada je opština izvođača uvela u posed.

Kako god, Gradcom build koji je već radio dve faze na bazenu i za to dobio ukupno oko 450 miliona dinara, dobio je i ovih blizu 60 da završi posao. Nit je završen bazen, nit je opština dobila „ključ u ruke“. Kako nezvanično saznajemo postavljanje podnog grejanja je tek na polovini radova, a gde je ostalo?

Detalj iz spoecifikacije za nabavku inventara

No, to ne smeta da se na vreme nabavi inventar, pa je tako upravo raspisana javna nabavka za opremanje bazena koja će iz budžeta izvući dodatnih blizu 14 miliona dinara. Za nabavku stolica, ležaljki i suncobrana planirano je čak četiri miliona dinara. Ne znamo zašto suncobrani u zatvorenom bazenu, ali znamo ono što svaki ugostitelj zna: suncobrane kao reklamni rekvizit obično daju distributeri pića, ako umeš da se dogovoriš? Kako se nigde ne vidi da se sa jezerom planira nešto konkretno, zaista ostaje pitanje: šta će zatvorenom bazenu suncobrani?

Kupališna sezona počinje za dva meseca, obećano je da će do tada bazen biti gotov. Čekamo.

V.Ž.

Podeli vest:
5 1 vote
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments