Fondacija Alek Kavčić: Raspisan konkurs za nagradu „Prosvetitelj“

Fondacija “Alek Kavčić” raspisala je konkurs za nagradu “Prosvetitelj” za najboljeg nastavnika u Srbiji. Svako može da nominuje nastavnika ili učitelja, zaposlene u formalnom ili neformalnom sistemu obrazovanja, što znači da su uključeni i treneri sporta, nastavnici u privatnim školama, edukatori koji drže kurseve, vaspitači u učeničkim i popravnim domovima. 

Uslov za konkurisanje je, kako su naveli organizatori, da su ti pojedinci svojim radom i metodologijom pomerili granice u obrazovanju, odnosno da su osmislili metod učenja koji je jedinstven i drugačiji. 

Prijave traju od 29. februara do 15. maja, a nastavnici mogu da nominuju i sami sebe, na sajtu prosvetitelj.rs.

Svim finalistima su obezbeđene nagrade, pobednik dobija milion dinara, a ostali finalisti po 100.000 dinara. Pobednik odnosno prvi dobitnik nagrade “Prosvetitelj” biće poznat 3. oktobra 2024. godine. Dobitnik nagrade “Prosvetitelj” biće direktno nominovan za Global Teacher Award, najboljeg nastavnika na svetu, koja je u rangu Nobelove nagrade. 

Izvor: novaekonomija.rs

Foto: Nova ekonomija – Dimitrije Gašić

Otvorene nominacije za nastavničku nagradu “Prosvetitelj”: Prijavite najboljeg pedagoga

Podeli vest:
5 3 votes
Oceni
guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dejan Kreculj
Dejan Kreculj
1 month ago

Dobitnik sam međunarodne nagrade Global Teacher Award za 2019. godinu koja je priznanje za pedagoški rad, ali nikako nije u rangu Nobelova nagrade. Nagradu Živojin Mišić dobio sam 2015. godine, koja je kod nas nacionalno priznanje.