Iz donacije Fondacije Princeze Katarine opremljeni kabineti u školi u Mramorku. Za još nagrada i novi instrumenti školskom orkestru

Velikodušnom donacijom gospođe Nade Stivens, u znak sećanja na njenog pokojnog supruga Dejvida Stivensa iz Čikaga, a preko humanitarne organizacije Lajflajn Čikago i Fondacija NJ.K.V. Princeze Katarine, osnovna škola „Sava Maksimović“ iz Mramorka dobila je potpuno renovirane i opremljene dve učionice.

Učionice su namenjene razvijanju muzičkih, umetničkih i kompjuterskih veština

Učionice za muzičko i likovno obrazovanje, sada su opremljene sa 22 klupe, 22 stolice, katedrom i nastavničkom stolicom, 3 ormana, 7 klavijatura sa stalcima i torbama, 9 ksilofona i harmonikom. Računarska učionica je opremljena sa 24 kompjuterska stola, 24 stolice, katedrom i nastavničkom stolicom, 2 ormana, 14 računara sa zvučnicima i slušalicama, 5 štampača u boji i 7 paketa papira.

Renoviranje ove dve učionice obuhvatilo je i zamenu podova, malterisanje i farbanje zidova, popravku vrata i radijatora i farbanje u računarskoj učionici. U učionici za muzičko i likovno obrazovanje malterisani su i okrečeni zidovi i ofarbani radijatori.

Kako prenosi wEB STRANICA Lajflajna iz Čikaga, NJ.K.V. Princeza Katarina je o ovoj donaciji rekla:

Veoma sam zahvalna gospođi Nadi Stivens, koja je ovom donacijom dala deci priliku da prošire svoja znanja, razviju nova interesovanja i zabavljaju se koristeći savremenu tehnologiju. Zahvaljujući Lajflajnu Čikago i mojoj Fondaciji u Beogradu deca iz ove škola znaju da uvek mislimo na njih. Pružajući deci bolje uslove za učenje, podržavamo njihovu budućnost, a time i budućnost naše zemlje, ali i celog sveta.

Ljiljana Krničanin, direktorka Osnovne škole „Sava Maksimović“ u Mramoraku, izrazila je zahvalnost NJ.K.V. Princezi Katarini, gospođi Nadi Stivens i Lajflajnu Čikago.

Radost učenika je veoma velika i očigledna, kada koriste renovirane prostorije i opremu. Nastava informatike i muzičkog obrazovanja značajno je unapređena, a podržan je i razvoj školskog orkestra koji već dve decenije postiže izuzetne uspehe na festivalima i takmičenjima. Najsavremenija nastavna sredstva i instrumenti za školski orkestar su ogromna podrška i podsticaj za ukupan razvoj i napredak svih učenika škole. Možemo samo da izrazimo ogromnu zahvalnost Lajflajnu Čikago i gospođi Nadi Stivens za ovu nesebičnu donaciju koju ćemo dugo pamtiti i svakako opravdati svojim budućim nastupima i priznanjima“, rekla je Ljiljana Krničanin, a prenosi sajt Lajflajna Čikago

U predhodnoj školskoj godini orkestar osnovne škole „Sava Maksimović“ osvojio je prvu nagradu na 23. republičkoj smotri orkestara osnovnih i osnovnih muzičkih škola Srbije, na kojoj je, sa osvojenih maksimalnih 100 bodova, ponosno poneo titulu laureata. Nova oprema i instrumenti svakako su nagrada i njihovom trudu i radu.

Fotografije sa web stranice Lifeline Čikago

V. Živkov

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments