Izložba radova korisnika ustanove „Lasta“

Korisnici objekta za dnevni boravak „Lasta“ u Kovinu, prvi put će ove godine pokazati svoje veštine u izradi dekoracija za novogodišnje praznike. U Centru za kulturu u Kovinu 26. decembra, biće izloženi radovi u različitim tehnikama, rađeni u okviru terapijskih aktivnosti i uz svesrdno učešće osoblja centra „Lasta“. Izložba nije prodajnog, već samo promotivnog karaktera, da se javnosti predstavi ono čime su se bavili proteklih nedelja.

Ustanova za dnevni boravak osoba sa smetnjama u razvoju „Lasta“ ima trideset korisnika, koji mogu da dođu svakog radnog dana od 07 do 16 sat. Ovde imaju ispunjeno vreme, različite programe, udoban prostor, koji je adekvatan kućnoj atmosferi, imaju obroke i sve što im je potrebno da se osećaju dobro i sigurno.

Direktorka Ustanove Vesna Rančić kaže da su svi oni različitih sposobnosti i sa različitim smetnjama, no rad sa njima je prilagođen i tim mogućnostima. U nekoj perspektivi možda će se stvoriti uslovi da se neki od njih i osposobe za neke zanatske veštine na putu ka njihovom osamostaljivanju. Za početak, tu je jedna šivaća mašina iz donacije, od koje će se krenuti.

Galerija Centra za kulturu 26. decembra biće u znaku zimskih čarolija koje svojim sugrađanima daruje „Lasta“.

V.Ž.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments