Kolumna: Okrenula batina kraj, ali s obe su strane isti?

Ilustracija Pexels free

23-.06.2024. – Zver je najopasnija kada je ranjena. Tada se bori do uništenja. Đavolji pir odavno je počeo, sada je, izgleda, vrhunac igranke, u kojoj se još ne zna ko će opstati.
Više se ne biraju stedstva i način.


Ko je oklevetao Zeku Rodžera? Da li je zameniku predsednice namešteno? Da li bi se u policijskoj upravi u Beogradu baš igrali potvrdom da jeste „vozač audija bio pozitivan na nedozvoljene supstance“, da li i neko tamo jako moćan to ne može da zataška ili hoće da se reši svog igrača?
Vladajuća pozicija dugo već gazduje bez opozicije, bez te prirodne političke kontrole, pa je počela opoziciju da stvara u sopstvenim redovima.

Ne samo u Kovinu, u svim su gradovima frakcije i podele, jer osililo se to!

U kovinskoj opštini nikad nije ni bilo jedinstva u naprednoj stranci, samo strane koja je imala jaču „batinu“. Došlo je, izgleda, vreme da batina okrene kraj i da počne obračun.

U redu, sve batine su u njihovim rukama, sve institucije, sve metode samo još nije jasno: „Pobogu, zašto to ne uradite pristojno?“
„Tebe više nećemo, hvala na saradnji, sledeći?“- tako to ide u normalnim sistemima.
Eh, ali izgleda da i u hijerarhijskoj lestvici ima podela i onih koji drže stranu jednima i drugima.
Da li bi regionalni poverenik stvarno da se reši dosadašnje kovinske predsednice, ali mu neko ne da, kao što pišu mreže? Čiji je moćniji zaštitnik i ko će iz ovog isplivati?
Žalosno je što u tom njihovom ratu ( jer on jeste njihov), svojom prljavom kampanjom i sumanutim pirom blate ljude koji se drže po strani. Gledaju svoja posla i ono od čega se živi.
Oh wait, ali baš to ne može! Kome je još dopušteno da gleda svoja posla, mora da gleda gde mu gazda kaže.
I onda naravno: nije šteta da se popljuju baš ti što nisu „naši“ i da im malo „zaigra mečka pred vratima“


Gospodo draga, proizveli ste 11.500 sirotinje i ugroženih u opštini od 28.000 stanovnika. Izgubili ste preko 5000 stanovnika za deset godina. Ništa niste završili do kraja niti kako treba, pa zar je tako teško samo reći: od mene toliko, doviđenja?!
Vi ste nesposobni bili da vodite opštinu, a sada niste sposobni ni dostojanstveno da odete.
Nameće se pitanje: da li „ovi“ što se obračunavaju sa „vama“ treba sada da budu nova garnitura? Da li će samo nastaviti jezik pretnji, sile, osvete, ogovaranja, klevetanja, mržnje? Onda, što bi rekli ovi što ne izlaze na izbore: što da menjamo kad ste svi isti?
I najbolje bi bilo da ste izazvali krizu o kojoj se pričalo. Da su odbornici odbili mandate, pa na nove izbore.
Samo, na te izađite bez da se sakrijete iza predsednika i sve će vam biti jasno!

V.Živkov

Podeli vest:
5 1 vote
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments