Kovinski Zmajevci prvi na Pedagoškoj olimpijadi u Moskvi

KOVIN/MOSKVA – Na Međunarodnoj pedagoškoj olimpijadi u Moskvi, u kategoriji međunarodnog
profesionalnog konkursa, nominacije „Umetnička fotografija“, kovinska osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj” dobila je laskavo priznanje pobednika, osvojivši prvo mesto, za rad „Jesen nam dolazi“. Ovo je veliki uspeh s obzirom da je po drugi put ove godine, i u februarskom ciklusu, fotografija „Čovek oblak“ takođe osvojila prvo mesto.

-U našoj školi fotografija se neguje još od šezdesetih godina prošlog veka, kada je nastavnik fizike
Bogdan Bogić sa velikim entuzijazmom pokrenuo foto-kino sekciju. Bila je to hronika života i rada ne samo naše škole već i Kovina. Odlaskom u zasluženu penziju, ostavio mi je u amanet da sledim njegov put sve do današnjih dana, od mračne komore do digitalne fotografije, kroz koje decenijama učenici razvijaju estetske vrednosti, tačnost i istrajnost. Školska godina je tek počela, raspust je gotov i jesen nam se približava. Međutim, fotografija je takav fenomen da traje kroz celu godinu i godinama, pa je tako i u našoj školi.

Moskovska Međunarodna pedagoška olimpijada je veliki onlajn konkurs koji pruža nastavnicima i
studentima pedagoških obrazovnih ustanova priliku da pokažu svoja postignuća u nastavi i kreativnosti. Svi radovi postaju deo velikog repozitorijuma nastavnih materijala. Po prvi put, u kategoriji „Nauka oko nas – srednje i visoke škole“, gde je prispelo 25 radova iz Ruske Federacije i Republike Kazahstana našao se i rad iz naše zemlje 2014. godine. Odlukom žirija, među laureatima bio sam i ja sa radom iz didaktike fizike „Određivanje gustine tela nepravilnog oblika – laboratorijska vežba s korišćenjem IKT“. S obzirom na različite nazive nivoa u obrazovnim sistemima u Ruskoj Federaciji i Republici Srbiji, naši stariji razredi osnovne škole odgovaraju srednjoj školi, što je prema propozicijama ispoštovano.

To je veliko priznanje i podstrek za dalju saradnju i rad na istraživanju i unapređenju nastavne prakse”, kaže dobitnik priznanja međunarodnog konkursa i mentor, profesor emeritus Dejan Kreculj.

Podeli vest:
5 1 vote
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments