Oktobarska Trka za srećnije detinjstvo: Svi su pobednici, neki su samo dobili nagrade ovog puta

Odgovornost nas starijih je da deci omogućimo srećno detinjstvo. Bez obzira na okolnosti, na imanja i nemanja, deca zaslužuju da se raduju i igraju, da uz igru uče o pravim vrednostima. Jedna od njih je sportski i takmičarski duh, koji u mališanima podstiče borbenost, istrajnost, upornost i razvija sposobnosti ne samo fizičke i motoričke, već i psihičke. Uči ih da pobeđuju, ali i da se nose sa porazima.

Na startim pozicijama duž ulice Cara Lazara danas je bilo na stotine mališana predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, spremnih da uče, da se bore, ali i zabave. U organizaciji Crvenog krsta Kovin, a u okviru Dečije nedelje organizovana je tradicionalna Trka za srećnije detinjstvo. Ona je i ovoga puta okupila sve škole iz kovinske opštine i predškolsku ustanovu Naša radost, ali i starije da brinu o dečijoj bezbednosti: pripadnike vatrogasnih brigada, volontere Crvenog krsta koji su do juče i sami trčali oktobarsku trku, učitelje, nastavnike, vaspitače, odrasle koji su tu da sve podrže, ali i neizostavne bake i deke, najverniju i najsrčaniju publiku.

Svi su pobednici, neki su samo bili malo brži od ostalih, a neki su i malo plakali što nisu bili brži. Ima i onih koji su kući otišli sa lakim povredama, oderotinama, udarenim kolenima, no, sve je to sastavni deo takmičenja.

Na kraju svih trka dodeljene su nagrade i medalje, a njih su uručili predstavnik Skupštine opštine Kovin, kao pokrovitelj trke, predstavnici Crvenog krsta Kovin i Turističke organizacije Kovin.

I ne bi smo smeli da propustimo da kažemo da su i ovoga puta žene u kuhinji Crvenog krsta Kovin ispekle na stotine i stotine krofni, koje je dobio svako ko je učestvovao da li kao trkač ili kao pomoć u organizaciji da sve protekne što bolje i bezbednije.

V. Živkov

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments