„Poetska fantastika“ i „Putevi“- otvaranje dve izložbe večeras u Galeriji

02, juli 2024. – U galeriji Centra za kulturu Kovin večeras će biti otvorene izložbe dva autora, „Poetska fantastika“ slikara Nenada Stankovića i izložba fotografija „Putevi“ autora Jovana Marjanova.

Nenad Stanković rođen je 1965. godine u Mačvanskom Belotiću. Prvo pojavljivanje na likovnoj sceni imao je 1977. godine u Aranđelovcu na smotri „Mermer i zvuci“. Diplomirao je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti 1990. godine, a član je ULUS-a od 1991. godine. Više puta je izlagao u zemlji i inostranstvu na mnogobrojnim grupnim i samostalnim izložbama. Oslikao je dve crkve u Noćaju kod Sremske Mitrovice i na Đurovom brdu kod Prijepolja. Nagrađivan je više puta: pohvala na Oktobarskom salonu u Šapcu 1982. godine, Povelja na Beogradskom salonu u galeriji Progres 2007. godine. Docent je na Akademiji klasičnog slikarstva od 2008. godine. Živi i radi u Beogradu.

Jovan Marjanov, rođen je 19. maja 1981. godine u Beogradu. Završava srednju školu u rodnom gradu, nakon koje upisuje Višu poslovnu školu i diplomira na istoj 2004. godine – smer poslovna informatika. Za fotografiju pokazuje interesovanje 2000- te godine, 2004. upisuje Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, i diplomira 2010. godine na smeru Fotografija u klasi Branimira Karanovića. Nekoliko meseci tokom 2008. godine radi honorarno u Srpskoj nacionalnoj agenciji TANJUG kao fotoreporter. Kasnije kao samostalni umetnik sarađuje sa velikim brojem agencija i časopisa. Učestvovao na brojnim izložbama u Srbiji i zemljama Evrope. Dobitnik Nikonove nagrade za projekat Moj život u boji, druge nagrade za vizuelni identitet za kampanju Chevrolet Spark, pohvale na salonu minijatura u Studentskom gradu i Bienalu minijatura u Gornjem Milanovcu. Od 2016. Godine radi kao docent na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici. Predaje predmet Fotografija na odseku za grafički dizajn. 2017. godine upisuje Akademske doktorske studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu gde je na završnoj godini studija. Član je Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Srbije ULUPUDS.

Otvaranje izložbe zakazano je za 19:00 časova, a svi posetioci moći će da uživaju u ovim delima do 14. jula.

M.Lj.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments