Premijera Amaterskog pozorišta: „Buba u uhu“ zasluženo pozdravljena ovacijama

14.04.2024. – „Hvala što ovom gradu vraćate tradiciju dugu 70. godina, tradiciju Amaterskog pozorišta.Večeras ste imali priliku da vidite koliko vaših sugrađana voli te daske na kojima ste svi pokazali i više od glume. Bili ste više nego odlični!“ – napisala je Dragana Ljiljanić u komentaru na fejsbuku, posle premijere nove predstave Amaterrskog pozorišta Kovin, „Buba u uhu“.

Dugi aplauzi i ovacije opravdali su sav trud i mnogobrojne pehove koji su pratili postavljanje predstave na scenu, a u čast sedam decenija Amaterskog pozorišta. Bolesti glumaca, bolest reditelja, organizacija privatnog i poslovnog života brojne glumačke ekipe, pomerali su premijeru, ali se svo čekanje isplatilo, kaže zadovoljna publika, jutro posle, komentarišući fotografije .

Kultni tekst Žorža Fejdoa, Buba u uhu, koji je igran na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta pune četiri decenije, uvek je težak zadatak i izazov i za reditelja i za glumce. Međutim, potpisujući i ovu režiju Jovan Grujić je pokazao da je maestralan reditelj i da iz glumaca izvlači upravo ono što je zamislio, a da oni i nisu svesni koliko toga mogu da pruže.

Zahvaljujući dolasku novih i povratku starih glumaca sklopljen je sjajan ansabl u kome su se na sceni pojavili: Novak Kele, Anja Radoman, Jasna Zagajčan, Stevan Fara, Uroš Stojanović, Ilija Markovic, Olivera Stefanović, Ivana Jovanov, Peđa Bulatović, Uroš Stamenković, Jadranka Bulatović, Jasmina Milićević, Željka Petrović i Vasa Živković. Iza scene, u tehniku vratio se i Goran Petrović Beli, kome se pripisuju zasluge za ton i muziku.

Prva repriza je već u ponedeljak, pa ko nije gledao u subotu premijeru, možda još ima šanse da kupi kartu za reprizu.

V. Ž.

Podeli vest:
5 1 vote
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments