Radna terapija kovinske bolnice i ove godine na novogodišnjim bazarima

Odsek za centralno-psihosocijalnu, radnu i fizikalnu rehabilitaciju Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Kovinu učestvovao je na Novogodišnjem bazaru suvenira i ručnih radova, koji je organizovalo
UG ,,Kovinka“.


Bazar je održan 23. decembra ispred Centra za kulturu Kovin i posetioci su bili u prilici da na štandu bolnice vide i kupe brojne novogodišnje i božićne ukrase, rukotvorine inspirisane predstojećim praznicima koje su pacijenti zajedno sa svojim radnim terapeutima
napravili. Na izložbi je prikazan čitav spektar radova, rađenih starim tehnikama veza, heklanja, štrikanja.

Prodajna izložba i u Pančevu


Istog vikenda, Centar za mentalno zdravlje Pančevo, ogranak Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti ,,Kovin“, organizovao je prodajnu izložbu ručnih radova korisnika CMZ u BIG šoping centru u Pančevu. Centar ima već više od 600 korisnika usluga iz oblasti mentalnog zdravlja, iako radi manje od godinu dana, a da je posvećenost čitavog tima koji se o korisnicima brine, veoma izražena, govore i kreativni radovi na temu novogodišnjih dekoracija. Radovi su nastali u okviru okupacione radne terapije koju su vodili radni terapeut Miloš Vuković i medicinska sestra Milica Živkov.

Veštim rukama i maštom do čestitki

Tradicionalno, inspirisani praznicima koji su na pragu, pacijenti SBPB učestvovali su u izradi prazničnih čestitki. Pomalo zaboravljeni običaj pravljenja i slanja novogodišnjih čestitki bio je povod za druženje i uživanje prepuštajući se kreativnosti i mašti.
Uz podršku osoblja, koji su pratili i dopunjavali vredne pacijente, mnoštvo najrazličitijih, šarenih čestitki sa motivima zime, našlo se na stolovima.
Čestitke sa najlepšim željama biće upućene mnogim institucijama, ustanovama i pojedincima sa kojima je Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti ,,Kovin“ sarađivala tokom ove i proteklih godina.

Priredila V.Ž.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments