Saopštenja Napredne stranke u pet tužnih kovinskih dana

18.02.2024. – Od osmog do šesnaestog februara OO SNS Kovin izdao je četiri saopštenja koja su objavljena na portalu ePančevo, regionalnom portalu ove stranke. U sva četiri saopštenja tema je bila podrška predsedniku Vučiću, veličanje njegovog lika i dela i njegovih napora da Srbiju sačuva. Osmog februara kovinski naprednjaci osudili su „Đilasovu opoziciju koja u Strazburu blati Srbiju“. Devetog je izašlo saopštenje pod naslovom Predsednik Vučić najveći i najhrabriji borac za Srbiju i Kosmet. Četrnaestog februara OO SNS Kovin saopštava da mržnja Hrvata upućena srpskom narodu i predsedniku Vučiću ne jenjava, a dva dana kasnije u četvrtom saopšternju, kovinski naprednjaci pišu da opozicija od Vučića treba da nauči kako se voli Srbija.

U tom periodu samo u pet dana: osmog februara poginuo je jedan radnik u fabrici „Utva-silosi“ u Kovinu, Dvanaestog februara poginuo je još jedan radnik, ovoga puta na iskopavanju kanala za kanalizaciju za potrebe bazena na Šljunkari. Drugi je sa teškim povredama prebačen za Beograd. Trinaestog februara pred porodičnom kućom, Bojanu Šalipuru je zapaljen automobil, na samo nekoliko stotina metara od zgrade opštine Kovin. Bojan je i radnik opštinske uprave.

Niti je portal ePančevo o tome izvestio, niti su se lokalni naprednjaci, apsolutni vlastodršci u opštini, osvrnuli na te slučajeve. Ni jedno saopštenje, niti izjava saučešća, žaljenja, osude…

Svaki urednik koji se svojim poslom bavi odgovorno i savesno zna da u prioritetima kada se slažu vesti apsolutno prvenstvo imaju vesti o smrtnim ishodima. Da li je smrt usled ratnih dejstava ili smrt pešaka na pešačkom prelazu, ta vest mora da dobije svoje mesto. Da ne sudimo, možda urednik portala ePančevo nije čuo za ono što se desilo u Kovinu u Utvi i na bazenu koji se gradi? Možda nije čuo ni za paljenje automobila? No, opštinski odbor Napredne stranke u Kovinu je čuo i znao. Kako nikome nije palo na pamet da ljudski, odgovorno, komšijski, čovečno, reagujre? Nije, možda zato što to niko nije naručio kao što se naručuju saopštenja poput onih koja stižu u redakciju ePančeva iz OO SNS Opovo, Kovačica, Pančevo i Kovin, sa zadatom temom i blago doterana, da baš ne bude copy-paste.

Portal ePančevo od opštine Kovin je na ime projektnog finansiranja medija dobio prošle godinu 1.450.000 dinara da izveštava o onome što se dešava u opštini Kovin, po projektu „Javnost u Kovinu-Kovin u javnosti“. E-Pančevo je stranački portal. Možda se tako ne izjašnjava, ali po načinu pisanja i cenzurisanju vesti to je očigledno. U Zakonu lepo piše da je to nedopustivo, ali zakon niko ne poštuje.

Ove godine opština Kovin je umesto deset miliona ( koliko je imala prošle godine) odlučila da medijima da milion dinara. Kako će te pare biti podeljene, videće se. Ovih dana Ministarstvo informisanja organizuje obuke za učesnike projektnog finansiranja jer su uslovi bitno izmenjeni. I što se tiče onih koji konkurišu za sredstva i onih koji će u komisijama za dodelu sredstava raditi.

Da li će to izmeniti dosadašnju praksu kada su se nameštali konkursi i novac deljen šakom i kapom? U Kovinu hoće sigurno, jer ga baš i nema za „šaku i kapu“.

A da li će se lokalna napredna stranka konačno probuditi i postati svesna da je njena baza u Kovinu, a ne u Pančevu, evo pitamo?

V.Ž.

Podeli vest:
5 2 votes
Oceni
guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] neke vesti sa opštinskog sajta i objavljuje saopštenja SNS ( o čemu smo jednom i pisali Saopštenja Napredne stranke u pet tužnih kovinskih dana – Kovinskeinfo ). U prošlogodišnjoj raspodeli „šakom i kapom“ medijima od kojih ni jedan nije bio sa […]