Saopštenje OJT: Teretnim vozilom upravljao srpski državljanin, pešak podlegao povredama na licu mesta

Foto ilustracija Pančevo City

09.03.2024. – „Dana 05. marta 2024. godine u prepodnevnim satima u Kovinu, na raskrsnici ulica Železnička i Svetozara Markovića dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo teretno motorno vozilo marke „Mercedes“ kojim je upravljao državljanin Republike Srbije star 23 godine (ovom prilikom demantujemo preliminarnu informaciju koja figurira u javnosti da se radi o turskom državljaninu) i pešak star 74 godine koji je na licu mesta podlegao povredama. Odmah po prijemu obaveštenja o događaju izvršen je uviđaj kojem je prisustvovao dežurni javni tužilac.

Po nalogu javnog tužioca izvršeno je alkotestiranje vozača gde je utvrđeno da isti nema alkohola u organizmu, kao i droga test, gde je utvrđeno da nije pozitivan na psihoaktivne supstance, od vozača je uzeta krv radi analize, doneta je naredba za veštačenje teretnog vozila kao i naredba o sprovođenju sudsko medicinske obdukcije nastradalog lica.

Nakon što nadležna policijska stanica dostavi svoj izveštaj tužilaštvo će preduzeti dalje radnje u cilju prikupljanja potrebnih materijalnih i nematerijalnih dokaza radi rasvetljavanja tačnih okolnosti pod kojima se tragični događaj odigrao.“

Pripremio M.Lj.

Podeli vest:
5 1 vote
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments