Sednica Skupštine u sredu. Na dnevnom redu angažovanje revizora, pitanje pijaće vode, zagađenja vazduha i promene u upravnom i školskom odboru

Fotografija: arhiva portala opštine Kovin

Prvo zasedanje sednice Skupštine opštine Kovin u ovoj godini, odnosno 40. zasedanje u ovom sazivu, predsednik Skupštine opštine Kovin Zoran Bradanji zakazao je za sredu, 07. februara 2024. godine sa početkom u 09:00 časova. Za sednicu Skupštine opštine Kovin predložen je dnevni red sa devet tačaka.

Kao prva tačka dnevnog reda naći će se Predlog odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta opštine Kovin za 2023. godinu. U odluci stoji da će eksternu reviziju obaviti lice koje ispunjava uslove za obavljanje poslova revizije finansijskih izveštaja propisane zakonom kojim se uređuje računovodstvo i revizija, a po dobijanju saglasnosti Državne revizorske institucije. Drugom tačkom dnevnog reda predviđeno je da odbornici raspravljaju o predlogu odluke o izmeni Odluke o snabdevanju vodom za piće. U odluci o snabdevanju vodom za piće član 46. stav 2. menja se i glasi: „Uslovi korišćenja i način plaćanja vode utrošene u javne svrhe, osim za gašenje požara, uređuje se ugovorom koji Komunalno preduzeće zaključuje sa Opštinskom upravom Kovin, pravnim licima i udruženjima građana.“ Pred odbornicima će se naći predlog odluke o pokretanju postupka za otuđenje nepokretnosti parcele 3995/1 K.O. Kovin sa objektima iz javne svojine opštine Kovin, kao i predlog rešenja o formiranju komisije za sprovođenje postupka prikupljanja pismenih ponuda za otuđenje ove nepokretnosti i predlog oglasa za prikupljanje pismenih ponuda. Na dnevnom redu naći će se i predlog zaključka o prihvatanju Odluke Nadzornog odbora JP „Kovin-gas“ Kovin o raspoređivanju dobiti iz 2022. godine kao i program rada Skupštine opštine Kovin za 2024. godinu.

Na 40. zasedanju najverovatnije će biti prihvaćen i program kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji opštine Kovin u 2024. godini, predlog rešenja o razrešenju i imenovanju člana Nadzornog odbora Ustanove kulturnih delatnosti „Centar za kulturu“ Kovin, i najzad, posle više meseci i predlog rešenja o razrešenju i imenovanju članova Upravnog odbora PU „Naša Radost“ Kovin, kao i predlog rešenja o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora gimnazije i Srednje stručne škole „Branko Radičević“ Kovin.

M. LJ.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments