Šta se dešava ispod puta na asfaltu kod dečijeg igrališta?

Zašto već više od dvadeset dana stoji znak za radove na ulazu u ulicu Lole Ribara iz Cara Dušana u Kovinu?

Ovo nas je pitao jedan naš sugrađanin, a mi smo pitali nadležne.

Nažalost, inspektori u lokalnoj samoupravi su privatno odsutni, ne rade još uvek, te smo se za informacije obratili JP „Kovinski komunlac“. Tu smo saznali da je komunalno preduzeće izvodilo radove na ovom prostori, da su svoj deo posla završili, ali da se iz nekog razloga otvorila rupa na asfaltu za koju oni niti su nadležni, niti nam mogu dati odgovor šta se dešava. I oni kao i mi moraju sačekati. Oni da dobiju nalog od inspekcije ukoliko bude potrebno da nešto preduzmu, a mi da dobijemo odgovor šta se dešava.

Inače, rupa se otvara na putu u neposrednoj blizini dečijeg igrališta na nekadašnjem placu Doma vojske. Tu je u proleće 2022. godine umesto dečijeg sela niklo dečije igralište. Zluradi tvrde da će malo da postoji dok ne nestane i ono, a nikne neka višespratnica.

No, podsetimo da je to dečije igralište, koštalo blizu 20 miliona dinara i da ga je postavilo preduzeće Džungla 035 iz Jagodine. Prethodno je Statik iz Kovina obavio raščišćavanje terena za 600 hiljada dinara, a samo nekoliko meseci kasnije pokazalo se da igralište neko uništava. Vrlo skup mobilijar koji je postavljen na ovom prostoru trebalo je da posluži za razonodu i bezbedan boravak dece od najranijeg uzrasta, no, nije takav slučaj. Sudeći po posećenosti, igralište nije nikako zaživelo. Suviše je toplo kad su sunčani dani, ima nepotrebne zelene površine koja nije u skladu sa boravkom većeg broja dece u tom prostoru, jer im se ne može ograničavati kretanje i nekima se, očigledno, ne sviđa. Možda bi, da bi zaštitli imovinu u koju su građani opštine Kovin uložili 20 miliona, opštinske vlasti mogle da razmisle o komunalnoj kontroli i kaznama? Možda u isto vreme kada razmišljaju i o tome koja to sila potkopava drum, kod igrališta?

V. Živkov

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments