Svetski dan poezije u Kovinu i ograncima biblioteke. Američki profesor na času engleskog

26.03.2024. – Svetski dan poezije, 21. mart, proslavljen je u društvu korisnika Ustanove za pružanje dnevnih usluga socijalne zaštite „Lasta“. Povodom dolaska proleća realizovana je radionica sa decom u biblioteci u Kovinu. Korisnici „Laste“ ukrasili su veliki pano stihovima pesnika i prolećnim slikama.

Dan ranije, 20. marta, održano je pesničko veče u ogranku „Teofilo Dimić“ Bavanište. U saradnji sa književnim klubom „Prota Vasa Živković“ priređen je književni program posvećen poeziji. Članice ovog kluba predstavile su svoja dela (pesme, priče, aforizme). U ograncima biblioteke u Gaju i Dubovcu postavljena je izložba 21. mart – Svetski dan poezije.

Amerikanac u Kovinu

Kelton Miler iz Severne Karoline prisustvovao je času engleskog jezika koji se svakog ponedeljka realizuje u biblioteci „Vuk Karadžić“ Kovin. Ovo je ujedno bila prilika da Kelton popriča sa polaznicima kursa za učenje engleskog jezika – napredni nivo, ali i da upozna rad biblioteke i pregleda književni fond.

„U saradnj sa YALS school i OU Kovinod prošle godine počeli su časovi engleskog jezika – napredni nivo za zaposlene u javnim ustanovama kovinske opštine. Ukupno 12 polaznika svakog ponedeljka uči engleski jezik u našoj biblioteci kako bi stekli praktične veštine potrebne za efikasniju komunikaciju sa EU partnerima. Trenutno su tu predstavnici OU Kovin, Doma zdravlja i biblioteke“, objašnjava Ivana Jovanov, direktorka kovinske biblioteke. YALS projekat je podržan od strane ambasade SAD u Srbiji.

Inače Miler predaje engleski jezik na učiteljskom fakultetu u Beogradu, a 25. marta družio se sa grupom učenika u Kovinu. Biblioteka u Kovinu zahvalna je profesorki Maji Gavrilović Maksimović na podučavanju engleskog jezika, ali i na promociji ustanove, kaže se u tekstu koji nam stiže iz Biblioteke.

I.J.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments