Teodora po drugi put pronašla zlatnik u česnici

Devojčica srećne ruke, Teodora Jordanov

Teodora Jordanov, učenica šestog razreda osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, drugu godinu za redom našla je zlatnik u božićnoj česnici koja se na Trgu, ispred Doma kulture, lomi već 14 godina. Zlatnik vredan 20 hiljada dinara ove godine darovali su zajedno opština Kovin i Aktiv žena I mesne zajednice, koji je i organizator ove manifestacije. Veliki hleb- česnicu, ispekla je pekara „Šalja“ iz Kovina, a ceo događaj propratilo je mnogo Kovinaca nadajući se sreći da im se parica nasmeši. Srećnu ruku imala je ponovo Teodora, koja je i prošle godine pronašla zlatnik.

Pre nego je česnica podeljena okupljenim sugrađanima, parohijski sveštenik Srpske pravoslavne crkve, osveštao je kolač i dao blagoslov.

Aktiv žena I Mesne zajednice u Kovinu ima sada16 aktivnih žena, ali veoma uspešno nose dve značajne manifestacije u Kovinu. Uz lomljenje božićne česnice, na drugi dan Božića, tu je i Banatski fruštuk kao sastavni deo obeležavanja Dana opštine Kovin, rekla nam je Snežana Cvetković, predsednica ovog Aktiva.

Program su i ovoga puta, kao i uvek kada se dešava nešto u Kovinu, uveličali i podržali tamburaši „Kovinski bećari“, simbol i zaštitni znak svake manifestacije.

V. Živkov

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments