Vesti ukratko: Teniski tereni konačno i u Kovinu?

Foto iz arhive projektne dokumentacije

11.04.2024. – Zaključen je javni uvid u projektnu dokumentaciju za izgradnju teniskih terena u Kovinu, na Ponjavici, za koje je zahtev podneo Slobodan Boban Rajković, a projekat je uradio projektni biro Jožef Milat PR iz Vršca. Građani i prwavna lica imali su mogućnosti od 04. do 11. aprila da pogledaju nacrte i dokumentaciju, da daju svoje komentare i upute zahteve.

Priča o teniskim ternima stara je tridesetak godina, na šta će vas Kovinske info podsetiti u specijalnom tekstu koji planiramo na ovu temu.

Deset miliona za proširenje pontona

Foto iz arhive Kovin.rs

Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu za dodelu subvencija i transfera namenjenih za projekte razvoja turizma u 2024. godini. Iz budžeta opštine opredeljeno je milion dinara za učešće na konkursu, a dodeljena sredstva su u nivou procenjene vrednosti projekta, s tim što lokalna samouprava obezbeđuje nadzor, u iznosu od sto hiljada dinara

Počela sezona košenja

Javno komunalno preduzeće „Kovinski komunalac“ svojim raspoloživim kapacitetima u ljudstvu nastoji da drži korak sa vegetacijom i pokosi javne površine za koje je nadležno. Tako su primećeni kosači na groblju u Dubovcu, na prostoru oko jezera Šljunkara i u centru Kovina, ovih dana. Upored s tim nastavlja se saniranje deponija i drugi poslovi iz nadležnosti ovog komunalnog preduzeća.

Foto JP Kovinski komunalac

Uređenje centra Kovin

Foto TOOK

Opština Kovin, Turistička organizacija opštine Kovin i JP „Kovinski Komunalac“ zajedničkim snagama rade na uređenju prostora u centru, zameni mobilijara i oplemenjivanju zelenih površina cvećem i rekvizitima pred letnju sezonu, kažu iz Turističke organizacije Kovin. Ujedno upućuju molbu sugrađanima da se zajednički brinemo o svemu tome jer će, pre svega, svima nama biti lepše i prijatnije.

V.Ž.

Podeli vest:
1 3 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments