Za kraj jedne fudbalske karijere najbolji mogući scenario: trofej i ulazak u viši rang

06. 06. 2024. – U poslednjem kolu Opštinske lige i u poslednjoj utakmici u ovoj ligi, Kolonija je odigrala rasterećeno meč protiv Borca iz Pločice i izgubila sa 6:3. Kako je OFK Kolonija još u prethodnim kolima obezbedila ulazak u viši rang takmičenja, tako je ovo bila prilika da za tim Kolonije zaigraju i oni najmlađi. Od sledeće sezone ovaj sjajni tim OFK Kolonija takmičiće se u Drugoj južnobanatskoj ligi.

O uspehu kluba, sezoni koja je iza njih, ko se pokazao kao najbolji igrač a ko najbolji strelac i planovima za narednu sezonu, razgovarali smo sa jednim od najiskusnijih i najstarijih igrača Kolonije, Nenadom Lakovićem.

Sezona je završena, iako ima manje ekipa u Opštinskoj ligi sezona je delovala zaista dugo. Uprava kluba je prezadovoljna rezultatima i ulaskom u viši rang, što nam je i bio cilj. Ja kao član uprave i sada već bivši igrač sam presrećan što sam bio deo toga i tako završio jedno predivno poglavlje u mom životu, emotivno započinje razgovor za naš portal Laković.

Zaista ne bih nikoga posebno izdvajao niti iz uprave niti od igrača, jer smo svi zajedno podjednako zaslužni. Ali ako moram naravno izdvojio bih našeg predsednika Dragana Birtaševića koji daje 110% sebe za klub i koji je jedan od zaslužnih za ovako dobru atmosferu u klubu. Pomenuo bih i Jovana Bižića koji je neverovatan igrač što je i pokazao na terenu i time da je najbolji strelac lige sa 31 postignutim golom. Što se tiče trenera Darka Simića pred njim nije bio nimalo lak zadatak, ali je on uspeo da ukomponuje i skocka mlade igrače sa nama iskusnijima i moram da kažem da su mladi igrači pokazali neverovatnu borbu. Od mlađih igrača bih izdvojio, ali da se ostali ne ljute, Luku Čolića koji će po mom mišljenju biti neverovatan igrač. Ne bi bilo fer a da ne spomenem moje „matorce“ Birtu (Milan Birtašević), Denisa (Denis Pajčin) i Šarana (Marko Šaranović) koji su zadnje atome snage davali za ekipu. Naravno tu je i naš kapiten Aleksandar Mitković koji je borac za troje i ostavlja srce za ekipu, nekada i previše. Mladi Đole koji je kao „pit bul“ i grize za celu ekipu, ma zaista su svi odlični. Što se tiče spoja iskustva i mladosti, moram da pohvalim mlade igrače, jeste da su mladi i da su im usijane glave ali slušaju i ginu svi za jednog, a to je najbitnije jer bez drugarstva toga nema a dole smo svi jedna porodica, kaže Nenad Laković.

Planova za narednu sezonu su da se izbori opstanak u ligi u šta ne sumnjam jer smo kvalitetni, a ako se ukaže prilika zašto i ne napad na prvo mesto, zaključuje Laković.

Na početku razgovora Laković je rekao da je „okačio kopačke o klin“ posle više od dve decenije igranja, da li ostaje u klubu i koji su planovi?

Ja sam svoje odigrao. Bila mi je velika čast igrati sa svima njima i za ovaj klub. Užasno će mi sve ovo nedostajati. Ako sam uspeo bar malo da doprem do jednog od njih svojim savetima i bodrenjem, ja sam svakako prezadovoljan. Naravno da ostajem u klubu i da ću dati svoj doprinos, ali pošto sam od sada penzionisani igrač, svoj doprinos ću davati kroz upravu kluba čiji sam član, rekao nam je Nenad Laković.

M. Ljiljanić

Podeli vest:
5 4 votes
Oceni
guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Waldemar
Waldemar
10 days ago

Pol Skols