Mramorak: Vreme je odnelo upadice Save Buše, a bageri su završili ostatak posla na bioskopu

02.juli 2024. – „Ruši se još jedna znamenita zgrada u našem lepom Mramorku, posle Komiteta, na red je došla i zgrada starog bioskopa. Kultno mesto, gde smo nekada gledali najbolje filmove i priredbe, grejali se pored bubnjare, slušali upadice u toku filma od Save Buše, padali prvi zagrljaji i poljupci, bili šibani prutem od Živka zbog suncokreta i razne druge dogodovštine u našem nekad omiljenom kinu, što bi rekli klinci. Ove slike su uspomene na to vreme, uskoro ga neće biti,“ sa setom se od ovog mesta oprostio na svom fejsbuk profilu Petar Pera Rvović iz Mramorka.

U jednom periodu osamdesetih godina trebalo je imenovati vlasnike objekata koji su u državnom vlasništvu, kao domovi kulture, zgrade SSRN-a i slično, te je većina tih objetkata tada predata mesnim privrednim subjektima, kao što je bio slučaj i sa objektima u Mramorku koji su predati tadašnjem poljoprivrednom preduzeću „Zlatar“. No, tranzicija je učinila svoje, društvena preduzeća su „otišla na doboš“, a sa njima i ono što se u popisu imovine na njihovoj listi našlo. U Mramorku je objekat bioskopa pripao firmi „Almex“ koja sada kao vlasnik ima prava da sa nekretninom postupa po sopstvenom nahođenju. A da li je, kako tvrde neki meštani, zgrada u međuvremenu stavljena pod zaštitu kao kulturno dobro, nemamo potvrdu.

Pre nekoliko godina u Mramorku je srušena i zgrada nekadašnjeg mesnog komiteta, na tom mestu ništa nije izgrađeno. Kakva sudbina čeka parcelu bioskopa, saznaće se.

V.Ž.

Fotografije P.Rvović

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments