Za Dubovac i Šumarak isključenje pomereno za 12.juli

10. 07. 2024. – Najavljeno isključenje struje za Dubovac i Šumarak zbog radova na orezivanju rastinja u trasi dalekovoda koje je trebalo da se obavi sutra, 11. jula, kako nam javljaju iz Elektrodistribucije Srbije poslovnica Kovin, pomereno je za petak, 12. jul. Tako da će ova dva naseljena mesta, Dubovac i Šumarak, biti bez snabdevanja električnom energijom u petak, 12. jula od 08:00 do 15:00 časova.

U međuvremenu pitali smo nadležne iz Elektrodistribucije, a u cilju pravilnog informisanja javnosti ono što muči svakog od nas, da li je neophodno u manje od dva meseca populaciju od blizu 30.000 stanovnika ostavljati bez struje oko sedam sati kada su napolju temperature izuzetno visoke? Pitali smo i zašto se ove redovne revizije ne zakažu u jesenjem periodu i zašto uopšte mora da se isključi tako veliko područje?

– Teritorija Kovina napaja se iz trafo stanice TS 110/20 „Kovin“. Ta trafo stanica se isključuje najmanje dva puta godišnje na zahtev Elektromreže Srbije (EMS) zbog godišnje revizije njihovog dalekovoda 110Kv. Isključenja se dogovaraju krajem svake godine za narednu godinu i dogovoreni datumi moraju da se ispoštuju (izuzev u slučaju lošeg vremena, kada se radovi odlažu i zakazuje novi termin isključenja). To znači da isključenja zakazuje EMS, a Ogranak Elektrodistribucija Pančevo samo uklapa svoje radove u njihovo isključenje, kažu nadležni u Elektrodistribuciji Pančevo.

Podsetimo, na zahtev Elektrodistribucije Srbije izvorna trafo stanica Kovin 110/20 kV koja napaja kompletnu opštinu Kovin, naseljena mesta Banatski Brestovac i Dolovo biće bez napajanja u nedelju, 21. jula u vremenskom periodu od 08:00 do 15:00 časova. Isključenje se vrši zbog planiranih radova u samoj trafostanici 110/20 kV Kovin.

M. Lj.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments