Održan treći turnir u šahu Skorenovac Open 2024

18. 09. 2024. – U Domu kulture Petefi Šandor u Skorenovcu proteklog vikenda održan je treći po redu turnir u šahu za decu školskog uzrasta „Skorenovac Open 2024“. Ovaj turnir okupio je preko pedeset devojčica i dečaka iz svih krajeva Srbije, a bili su podeljeni u 6 starosnih grupa.

U kategoriji najmlađih prvo mesto zauzeo je Filip Smilić, drugo mesto pripalo je Vukašinu Ratkovcu dok je trećeplasirani bio Aleksa Ibrahimović. U kategoriji mlađe devojčice šampionka turnira je Nina Smilić, vicešampionka je Sofija Tadić dok je treće mesto pripalo Ani Simonović. U konkurenciji mlađih dečaka plasman je bio sledeći: Todor Jovanović zauzeo je prvo mesto, na drugom mestu našao se Luka Stepanović, treće mesto pripalo je Filipu Nestoroviću. U kategoriji stariji dečaci David Jovanović bio je prvoplasirani odmah za njim je Veljko Drašković dok je treće mesto osvojio Jovan Stanisavljev. U kategoriji starije devojčice Anja Mitrović osvojila je prvo mesto, Dunja Filipović bila je druga, a treće mesto pripalo je Valentini Mišković. U kategoriji srednjoškolaca Mateja Trenčić osvojio je prvo mesto, Stefan Tadić zauzeo je drugu poziciju dok je Uroš Branković bio treći.

Osim pehara, medalja i diploma za prvo, drugo i treće mesto, organizatori su podelili i diplome za fer plej za sve četvrtoplasirane učesnike, a priznanja su dobili i Tara Bodrožić i Mihajlo Aleksić kao najmlađi učesnici turnira. Za sve učesnike bila je obezbeđena užina i osvežavajuće piće. Glavni sudija turnira bio je predsednik Šahovskog saveza Vojvodine gospodin Zoran Stanimirović. Organizatiri turnira podelili su i prigodne zahvalnice za sve koji su pomogli organizovanju turnira „Skorenovac Open 2024“.

M. LJ.

Podeli vest:
5 2 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments