KK Radnički ove sezone nastupa sa dve seniorske selekcije

27. 09. 2024. – U petsak počinje nova sezona za ligu u kojoj igra KK „Radnički“iz Kovina. Iskoristili smo priliku da sa trenerom Bojanom Đurašinovim, porazgovaramo o onome što je u pripremnom periodu urađeno i koga možemo videti na terenu? Desile su se neke organizacione promene, vratili su se neki ključni igrači, a u ovoj sezoni na terenu će se naći i otac i sin.

Da li ste zadovoljni kako je odrađen prelazni rok i kako je prošao pripremni pereiod?

Što se tiče prelaznog roka ja sam izuzetno zadovoljan. Vratili smo Marka Bogdanovića što je izuzetno pojačanje, doveli smo i Stefana Petrovića koji je igrao za Dinamo, vratili su se i Draško Kraju, Đorđe Petrović i Dalibor Mijailović. Mislim da je prelazni rok odrađen dobro, a na kraju se ispostavilo da smo dobili još dva igrača koji su nam izuzetno bitni. U klub se iz Beograda vratio Vuk Rnić koji je jedan od najtalentovanijih košarkaša ikada u Kovinu i vratio se jedan od najboljih igrača Kovina Darko Rnić koji je sa 42 godine rešio da ovde završi igračku karijeru, a ovim potezom Darko pomaže i meni i mladim igračima da se razviju, tako da na kraju mogu reći da sam zadovoljan kako je prošao prelazni rok.

Sa aktivnim igranjem košarke završio je Predrag Grujević, kome ovom prilikom želim da se zahvalim na svemu što je uradio za kovinsku košarku i za KK Radnički. Mišljenja sam da je otišao jedan mnogo dobar čovek i odličan košarkaš.

Bojan Đurašinov

U pripremnom periodu mogli smo da uradimo mnogo više, nismo trenirali onako kako sam ja očekivao što će se sigurno osetiti na samom početku sezone. Ja ne bih voleo, ali mislim da ćemo na početku nove sezone imati malih problema dok se ne uigramo. U pripremnom periodu odigrali smo jednu utakmicu protiv ekipe Breg iz Vršca koju smo savladali 85:84.

Kakve su vam ambicije za ovu sezonu i da li u organizaciji kluba ima nekih promena ili novina?

Bojan Đurašinov

Ambicije za ovu sezonu su da ne budemo u borbi za opstanak, ciljamo da budemo u sredini tabele i nadam se da ćemo to uspeti da ostvarimo. Što se tiče kluba i organizacije ove godine povukli smo jedan drastičan potez, po meni izuzetno pozitivan. Prvi put KK Radnički ima dve seniorske selekcije u takmičenju. Igraćemo Prvu srpsku ligu koja je treći rang takmičenja i igraćemo Drugu srpsku ligu koja je četvrti rang takmičenja, doduše van konkurencije. Drugu seniorsku selekciju vodiće Petar Marković. Ovo je finansijski izuzetno veliki poduhvat da odradimo oba takmičenja i da sve to pokrijemo, ali je fenomenalno iz sportskog ugla zato što ćemo kroz Drugu srpsku ligu imati mogućnost da za sledeću godinu dobijemo sigurno četiri pet igrača koji će moći da igraju Prvu srpsku ligu. Igrači druge selekcije u ovoj Prvoj srpskoj ligi ne bi mogli da imaju minutažu da se razvijaju, igrali bi mnogo manje dok će u Drugoj srpskoj ligi igrati izuzetno kvalitetno takmičenje za njih i mislim da će im biti od izuzetnog značaja za njihov dalji razvoj. Već sam napomenuo da je ova godina finansijski dosta zahtevna međutim mi imamo dobru saradnju sa našim donatorima. Nadam se da će i Opština Kovin kao i prošle godine da obezbedi deo sredstava, koji je bio više nego korektan prošle godine, da možemo da završimo oba takmičenja, jer sledeće godine ćemo se takmičiti samo u jednoj ligi. Ovom prilikom pozvao bih sve one koji mogu na neki način da pomognu našem klubu jer još uvek nismo zatvorili finansijsku konstrukciju za celu sezonu.

Kakva je situacija sa mlađim selekcijama i školom košarke?

Mi imamo oko 100 dečaka u mlađim kategorijama odnosno u pionirima, mlađim pionirima i u školi košarke što je ogroman broj, iskreno ne znam koji drugi sportski kolektiv ima 100 dečaka sa kojima rade treneri koji su u klubu već duži niz godina. Mislim da i zbog te dece i zbog svega treba da se prepozna da stvarno radimo dobar posao, da se trudimo svi, a to je prošle godine prepoznala publika koja je punila halu. Nadam se da će i ove godine da bude tako nadam se da ćemo dići košarku na jedan viši nivo nego što je to bilo prošle godine. Ovo sve zavisi prevashodno od nas i od našeg rada, ali i od pomoći ljudi čija je pomoć uvek dobrodošla, izjavio je za naš portal trener Radničkog Bojan Đurašinov.

KK Radnički Kovin u prvom kolu koje se igra u petak, 27. septembra igraće na gostujućem terenu protiv ekipe Hajduk iz Kule. Hajduk iz Kule je pored ekipa Akademik iz Srbobrana, Stara iz Novog Sada i Slovena iz Rume jedan od glavnih kandidata za sam vrh tabele.

M. LJ.

Podeli vest:
4 1 vote
Oceni
guest
0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments