Povratak stonog tenisa u Kovin. U gradskoj ligi prvi na tabeli Neprilagođeni

02. 10. 2024. – Entuzijasti i ljubitelji stonog tenisa u Kovinu okupljaju se s jednim ciljem – da vrate ovaj sport na velika vrata. Ova strastvena grupa rekreativaca i zaljubljenika u igru prepoznala je potrebu da stoni tenis ponovo zaživi u našem gradu, okupljajući ljude svih generacija. Njihova želja je da ožive sport koji podstiče fizičku spremnost, prijateljstvo i takmičarski duh. Kroz organizaciju Gradske lige, ovi posvećeni pojedinci grade most između tradicije i budućnosti, verujući da će stoni tenis ponovo zauzeti zasluženo mesto u Kovinu.

Kako nam je rekao jedan od pokretača Gradske lige u stonom tenisu dr Srđan Nikolić liga je zvanično počela u martu ove godine sa osam ekipa, dve ekipe iz Gaja, dve iz Bavaništa i četiri iz Kovina uključujući i ekipu Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti.

„Liga je zamišljena da okupi rekreativce i ljude koji vole stoni tenis. Želja je da vidimo sa čime raspolaže Kovin i da pokušamo da ponovo pokrenemo stoni tenis sa mrtve tačke. Ohrabruje činjenica da pored starih i iskusnih igrača upoznajemo i mlade ljude koji će vrlo brzo biti lideri u ovom sportu“, ističe dr Nikolić.

Predstojećeg vikenda, tačnije 05. i 06. oktobra počinje jesenji deo Gradske lige, nažalost sa jednom ekipom manje jer je jedna ekipa iz Bavaništa ipak odustala od daljeg takmičenja. U prvom kolu sastaće se ekipe Bolnica (Kovin) – TriM (Bavanište), Vatreni zmaj (Kovin) – Veterani (Kovin), Neprilagođeni (Kovin) – Omladinci (Gaj) dok će Veterani (Gaj) biti slobodni u prvom kolu.

Na tabeli posle prolećnog dela prvenstva na prvom mestu je ekipa Neprilagođeni, a slede ekipe Bolnica i Vatreni zmaj svi sa po 10 bodova. Omladinci iz Gaja imaju 8 bodova i na četvrtom su mestu, a slede ekipe Veterani iz Kovina sa 7 i TriM iz Bavaništa sa 6 bodova.

M. LJ.

Podeli vest:
5 1 vote
Oceni
guest
0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments