Dom za porodicu Vuković. Mila bi Miki Mausa, a Dunja lutke. Nije teško ostvariti im snove

16.10.2024. – Sedmočlana porodica Vuković pre mesec dana stigla je do humanitarne Fondacije Tamare Misirlić i konačno pokrenula svoj život u boljem pravcu. Fondacija je začas organizovala akciju za izgradnju kuće, tačnije za adaptaciju prethodne kuće, od koje su ostali samo zidovi. Posetili smo porodicu na njihovom placu gde zuje testere, nose se grede, majstori ne staju ni čas, jer diže se krov.

Kuća će imati dve sobe i dnevni boravak sa kuhinjom, kupatilo i što je najvažnije, biće topla i imaće tekuću vodu. Petoro dece od jedne do devet godina, četiri devojčice i dečak, raduju se i željno iščekuju kraj. Dunju i Milu zatekli smo u dvorištu na gradilištu, sa mamom i tatom koji svesrdno pomaže. Dok se kuća ne završi porodica je privremeno našla smeštaj kod rođaka u blizini.

Dunja je devojčica koja je svojim iskrenim vapajem pokrenula javnost na akciju, a danas je sasvim drugačiji izraz njenog lica. A Mila dragi zvrk, neposredna i otvorena. Kako smo saznali od majke, kuća raste, ali treba im sada hrane, odeće i obuće. Nemaju jakne, ni cipele. Trebaće i posteljina i ćebad, ali to kad se kuća završi, za sada samo hrana i odeća. I naravno, deca bi igračke, Mila Miki Mausa i može i lutka, a Dunja lutke, barbike. Mali brat voli traktore i autiće, ispričale su nam tokom kratke posete, zahvaljujući se svim dobrim ljudima na pomoći koju nesebično pružaju.

I eto, neka to bude apel za one koji žele da pomognu, donirajte hranu, odeću za ovu decu, obuću, a sve aktivnosti poverite humanitarnoj organizaciji Kovin-humano srce, Ivane Pomar, koja je najbolje upućena u način dopremanja i organizaciju pomoći za ovu porodicu. U kontaktu je i sa Fondacijom Tamara Misirlić, pa će to biti najbolji način da pomognemo.

Za novčane donacije otvoren je i račun

RAČUN ZA DONACIJE:

265-4110310002301-18

Primalac: Fondacija “Tamara Misirlić”

Svrha uplate: Pomoć porodici Vuković

Devizni:

RS35265100000113328740

SWIFT/BIC: RZBSRSBG

Raiffeisen banka

200-3453980101008-90

Primalac: Fondacija “Tamara Misirlić”

Svrha uplate: Pomoć porodici Vuković

Devizni:

RS35200345398010198860

SWIFT/BIC: SBPORSBG

Banka poštanska štedionica

PayPal: fondacijatamaram@gmail.com

Online donacije: https://tamaramisirlic.com/donacije/

SMS: 1 na 5800

CENA PORUKE JE 200 DINARA!

Kovinske info

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments