Fudbal: Radnički nerešeno; košarka: Dobrovoljci sa pobedom u gostima; rukomet: odložena utakmica

21. 10. 2024. – FK Radnički Kovin u 10. kolu lige PFL Pančevo odigrao je na domaćem terenu meč sa nerešenim ishodom 1:1 (1:0), protiv ekipe Ševac iz Kusića. Fudbaleri Radničkog došli su do prednosti u 26. minutu utakmice golom Veljka Potkonjaka. Uz minimalnu prednost Radničkog završeno je prvo poluvreme. U drugom poluvremenu odolevao je Radnički napadima gostujućih igrača, ali u poslednjem minutu utakmice odnosno u 89. minutu, uz dosta sreće, uspeli su fudbaleri Ševca da postignu pogodak za konačan ishod meča. FK Radnički trenutno se nalazi na 5. mestu na tabeli sa 18 bodova. U narednom 11. kolu Radnički ide na gostovanje u Potporanj, utakmica se igra u nedelju, 27. oktobra sa početkom u 13:30 časova.

Proteklog vikenda odigrani su i mečevi 9. kola Druge južnobanatske lige „Zapad“. BSK Bavanište izgubio je u gostima od ekipe Voja Gačić iz Pančeva rezultatom 4:1. Takođe u gostima nije bolje prošao ni Proleter iz Mramorka. Mramorčani su poraženi rezultatom 4:2 od ekipe Borac iz Sakula. U opštinskom derbiju koji su odigrali na stadionu u Deliblatu fudbaleri Omladinca i OFK Kolonije, bolji je bio domaćin koji je slavio rezultatom 2:1. Omladinac iz Deliblata trenutno je na 2. mestu na tabeli sa 17 bodova, na 4. mestu je Proleter iz Mramorka sa osvojenih 13 bodova, a bod manje i na 6. mestu je BSK Bavanište dok je OFK Kolonija i dalje poslednja na tabeli sa 2 boda. Naredno 10. kolo igra se u nedelju, 27. oktobra, a parovi su Proleter – BSK Bavanište, Omladinac – Radnički Baranda i Jugoslavija Jabuka – OFK Kolonija. Sve utakmice počinju u 14:00 časova.

U 4. kolu Prve regionalne lige „Sever“ KK Radnički Kovin savladao je u veoma uzbudljivoj utakmici na gostujućem terenu ekipu Star iz Novog Sada rezultatom 80:82 po četvrtinama 20:21, 16:26, 18:15 i 26:20. Kako nam je rekao trener Bojan Đurašinov „Dobrovoljci“ su na ovo gostovanje otišli bez tri standardna igrača Darka Rnića, Jakova Samardžića i Marka Bogdanovića. Iako vidno oslabljeni uspeli su da savladaju protivnika koji je prošle sezone igrao Drugu ligu Srbije. U narednom kolu KK Radnički dočekaće ekipu Topola iz Bačke Topole, utakmica se igra u subotu, 26. oktobra sa početkom u 19:00 časova.

Rukomet: Rukometaši Radničkog ovo kolo trebalo je da odigraju meč u Senti, međutim iz tehničkih razloga ovaj meč je odložen.

M.Lj.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments