14. 01. 2025. – Na etno kompleksu „Deliblatska čarda“ u Deliblatu u nedelju je održana druga po redu manifestacija „Novogodišnje gastronomske čarolije„. Na sam dan održavanja manifestacije tri ekipe koje su bile prijavljene za takmičarski deo, otkazale su svoje učešće. Jedna ekipa je odustala jer je došlo do nesporazuma oko datuma održavanja, dok su druge dve ekipe odustale usled bolesti glavnih majstora, objasnio je domaćin i organizator Petar Stamenović. U krajnjem ishodu učestvovale su tri ekipe: ekipa iz Šida, mešovita ekipa Pančevo – Deliblato i domaćini ekipa Etno kompleksa Deliblatska čarda. Organizator je zbog toga odustao od takmičarskog dela.
Međutim, sama manifestacija bila je dobro posećena, a bez obzira na sve bilo je i vrućih, svežih čvaraka i domaćih mesnih kobasica. Posetioci su mogli na licu mesta da degustiraju proizvode, a takođe i da ih kupe. Dobre hrane i dobrog raspoloženja nije manjkalo, jedino što je falilo je stolica više u Deliblatskoj čardi koja nije mogla da primi sve goste. Uz dobru muziku i kvalitetan ručak ostalo se do večernjih sati.
Manifestaciju su posetile direktorka Turističke organizacije Vršca Tatjana Palković i direktorka hotela „Villa Breg“ Vršac Julkica Mitrašinović sa kojima su postignuti dogovori oko buduće saradnje i direktor Turističke organizacije opštine Kovin Jovica Ivković, koja je ovu manifestaciju marketinški podržala. Od ekipe iz Šida, pošto su lepo ugošćeni i ispraćeni, stigao je poziv ekipi Etno kompleksa Deliblatska čarda da učestvuju 08. februara na njihovoj manifestaciji „Sremska kobasicijada Šid 2025“. Petar Stamenović zahvalio se na medijskoj podršci Radmilu Bumberu koji je autor emisije „Srbija koju volim“ i koja će emitovati prilog iz Deliblata i lokalnom internet portalu Kovinske info.
M. LJ.