Vešeras se zatvara 23. Međunarodna smotra arheološkog filma

U biblioteci „Vuk Karadžić“ Kovin, vešeras se zatvara Smotra arheološkog filma. Ukoliko ste ljubitelj dokumentarnog filma, evo odlične prilike da posetite biblioteku, jer vas vešeras očukuju dva odlična ostvarenja naših dokumentarista. Program počinje u 20:00 časova.

Završno veče 23. Međunarodne sotre arheološkog filma počeće filmom „Antička žena na Balkanu“ u režiji Bojana Vorkapića. U dokumentarno-igranom filmu koji je sniman u Arheološkom parku Viminacijum, tragamo za odgovorima ko su bile žene koje su živele na ovim prostorima, u doba antike? Kako su se zvale? Čime su se bavile? Kako su izgledale i da li su pratile modu? Koliko su bile obrazovane? Cilj filma je da osvetli pojedine segmente iz života žena koje su živele na našim prostorima u periodu od I do VI veka, stvarajući sliku o njihovom statusu i ulozi koju su imale u porodici i društvu, kao žene carice, sluškinje, boginje, kao i na osnovu njihovih portreta koje vidimo na mozaicima, freskama, skulpturama, novcu i nakitu. Trajanje filma je 48 minuta.

Drugi film koji će biti prikazan je „Video igre i arheologija“ u režiji Fondacije Neozoik. Ovaj kratak film predstavlja uzbudljivo kopanje po fascinantnom svetu arheologije u video igrama poput: World of Warcraft, Assassin’s Creed i SIMS. Publika će videti kako ove popularne igre oživljavaju i koriste prošlost. Trajanje filma je 7 minuta.

M. Ljiljanić

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments