Avirex, deo porodičnog preduzeća koje će se dalje razvijati u Kovinu. Sanacija neće trajati kratko

08.04.2024. – Posle zvanično donete odluke da se sa preduzećem „Avirex“ doo potpiše kupoprodajni ugovor pbratili smo se porodici Atanacković sa molbom da nam otkriju kakve ideje i namere imaju sa nekadašnjim pogonom Beko Mladost koji već decenijama propada i stoji prazan.

Kako ste već informisani, jedno od preduzeća iz grupe „Centra Boban“, preduzeće AVIREX d.o.o., je u procesu realizacije kupovine pomenute nekretnine na vašoj opštini. Sama kupovina je posledica poslovne odluke, da je s obzirom na inflaciju i drastično obezvređivanje novca, neophodno investirati u nekretninu. Kao porodično preduzeće koje je u privatnom poslu decenijama unazad, željni daljeg rada i razvoja kroz generacije, odlučili smo da to bude poslovno-proizvodni prostor, a ne recimo neki stambeni objekat“- kaže u odgovoru Vladimir Atanacković direktor Avirex doo, dodajući:

Čim se okonča postupak kupoprodaje i steknemo pravo svojine, za početak ćemo prvo ući u proces renoviranja i sanacije veoma zapuštenog i praktično devastiranog objekta u Dunavskoj 65, a sam proces sanacije neće trajati tako kratko.

U ovom momentu još nremaju jasno definisanu namenu objekta, ali svojom lokacijom u industrijskoj zoni, na raskršću magistralnih puteva koji spajaju Vojvodinu sa centralnim delom Srbije, smatraju da svakako ova investicija može da ima neverovatan potencijal i perspektivu.  

Šta god da odlučimo da će biti namena ove hala, delatnost ćemo obavljati mi, a kao društveno odgovarna porodica svakako želimo da postanemo važan deo kovinske lokalne zajednice i pomognemo u svim aspektima društvenog i privrednog života.„- poruičio je gospodin Atanacković, inače sin Nebojše Bobana Atanackovića, dugogodišnjeg predsednika Unije poslodavaca Srbije, legendarnog automobilskog asa i vlasnika i osnivača Centra Boban.

V.Ž.

Podeli vest:
4 1 vote
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments