Čuvari tradicije i prirode: Mramorački folkloraši u akciji čišćenja okoline

17.03.2024. – „Ne čuvamo samo tradiciju, već i prirodu,“ kažu u svom komentaru povodom akcije čišćenja izvorišta u Mramorku, članovi KUD-a Mramorak. Oni su u subotu organizovali akciju čišćenja i skupljanja otpada oko izvorišta vode i parka, a u akciji su učestvovali članovi i roditelji ovih mališana. Pripadnici DVD Mramorak pomogli su da se prostor oko izvorišta opere i na taj način i definitivno uredi za boravak i korišćenje.

„Lepo smo se družili, smejali, bili aktivni i odradili koliko smo mogli. Osim izvora, deca su sakljupljala smeće i na putu do parka, kao i u samom parku. Podršku su pružilu FK „Proleter“ Caffe Saloon, DVD Mramorak, KK „Mramor“ i roditelji ove divne dece u vidu osveženja i grickalica za radnu snagu. Naravno, hvala Zori Durdi na kokicama nakon akcije i Đorđu Naodu na posluženju.“ – kažu organizatori akcije i čuvari tradicije, KUD Mramorak

DVD je obavio svoje redovno pranje izvora, a folkloraši posebno ističu da im je Sloba Rvović pomogao, pored čišćenja, da smeće odnesu na deponiju. U akciji čišćenja smeća učestvovalo je 26 mališana, njihovih roditelja i odraslih, a veruju da ovo neće biti jedini put da osmisle akciju i zajednički je sprovedu.

V.Ž.

Fotografije FB profil Facebook

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments