Završen javni poziv. Ko je domaći preduzetnik koji je dao ponudu za Beko?

15.03.2024. – Na javni poziv za otuđenje imovine u vlasništvu opštine Kovin, konkretno objekata i parcele nekadašnjeg konfekcijskog pogona Beko Mladost, javio se samo jedan ponuđač. Kako smo saznali od nadležnih iz Opštinske uprave, komisija za prikupljanje pismenih ponuda završila je svoj deo posla otvaranjem pismenih ponuda koje su pristigle i proverom ispravnosti dokumentacije. Uvidom u podnetu dokumentaciju komisija je utvrdila da je ponuda kompletna i blagovremeno predata. Ostaje još da na predlog Komisije za prikupljanje pismenih ponuda za otuđenje nepokretnosti, Skupština opštine Kovin verifikuje nacrt kupoprodajnog ugovora i donese odluku o najpovoljnijem ponuđaču. U ovom slučaju, tom jednom jedinom.

Na 40. sednici Skupština opštine Kovin donela je odluku o prodaji ove nepokretnosti i utvrđena je početna cena od 498.000 evra.

Ko je taj ponuđač iz Srbije, odnosno, kako nam je rečeno, domaći preduzetnik, koji je ovoga puta iskazao interesovanje da za blizu pola miliona evra kupi ovaj kompleks i kolika je njegova ponuda, saznaćemo na narednom zasedanju Skupštine opštine Kovin koje će se održati, najverovatnije, sledeće nedelje.

Inače, pogon konfekcije Beko u Kovinu je 2018. godine dobila na ime stečajnog potraživanja firma „SIB eksport-import“ iz Banja Luke po ceni od 224.658, da bi dve godine kasnije opština Kovin otkupila ovaj pogon od banjalučke firme za 400.000 evra kako bi ga renovirala i rentirala po najnižoj mogućoj ceni turskoj firmi „Mel tekstil“ sa kojom je opština Kovin potpisala Memorandum o saradnji. Kako se turski investitor od potpisivanja Memoranduma više nije oglašavao, posle četiri godine opštinas Kovin odlučila je da pokuša još jednom da se reši nekadašnjeg pogona konfekcije koji je svojevremno zapošljavao oko 500 radnmika.

M. Ljiljanić

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments