Humanitarni susret „Pokušaj da hodaš u mojim cipelama“ u Bavaništu – specijalni gost Vanja Bulić

10. 06. 2024. – Ogranak „Teofilo Dimić“ Bavanište i Udruženje žrtava nasilja HAJR organizuju humanitarno – književni susret u petak 14. juna u sali MZ Bavanište. Tom prilikom predstaviće se rad udruženja, kulturni tim, zbornik „Pokušaj da hodaš u mojim cipelama“, časopisi i pesnici. Na promociji će govoriti i književnik i novinar Vanja Bulić. Program traje od 10:00 do 12:00 časova.

Udruženje žrtava porodičnog nasilja svojim aktivnim aganžmanom želi da pomogne svima koji su pretrpeli takvo iskustvo, da zaštite njihova ljudska prava i da im povrate ljudsko dostojanstvo. Ovo udruženje su osnovale žene žrtve nasilja, a u cilju da se uključe u borbu protiv svih oblika nasilja.

„Budući da su članice pripadnice različitih konfesija i nacionalnosti, mi odbacujemo svaku ideološku, versku, rasnu i nacionalnu podeljenost, te želimo da budemo primer tolerancije i međusobnog poverenja između svih različitosti koje prepoznajemo u našem društvu. Naš program rada predviđa socijalnu, pravnu i psihološku podršku žrtvama nasilja u procesu rehabilitacije i reintegracije u društvo“, navode iz Udruženja žrtava nasilja HAJR.

I. J.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments