Da ostane zapisano, jer slede promene: Prvi su javili!

10.06.2024. – Kada je pre osam godina Aleksandar Čupić registrovao Open view media doo imao je dobru viziju da se bavi web portalima. Napravivši saradnju sa svudavladajućom naprednom strankom, kolega Čupić se uvukao u budžete bez da se mnogo pomuči oko tekstova. Tako su nastali ePančevo, eVršac…i za njih izvor informacija su odbori SNS ili zvanični opštinski portali, a izvor finansiranja opštinske kase južnog Banata.

Skrin naslovne stranice ePančevo

Za prepisivanje informacija bez navođenja izvora Open view media je samo u prošloj godini od opštine Kovin dobio 1.450.000 dinara, po konkursu za sufinansiranje, najviše od svih Deset miliona ide u etar – Kovinskeinfo Ove godine zvaničnog konkursa nije bilo, ali da li je bilo nekih direktnih pogodbi za objavljivanje, to istražujemo, ne samo za njih. Kako god, primetno je da su ovi E portali glasnogovrnici napredne stranke za sva njihova obaveštenja i saopštenja. A sada, posle „istorijskih izbornih rezultata“ ePančevo nas ubrzano informiše o velikim promenama koje će se desiti u opštinama Kovin, Bela Crkva i Opovo. Šestog juna to su moguća tri rešenja, a sedmog juna već se bombastično najavljuje da aktuelna predsednica u čak dva mandata Sanja Petrović, neće biti više predsednica opštine Kovin. Ima dva potencijalna rešenja koja nam ePančevo ne otkriva.

Reklo bi se da je ePančevo okrenulo leđa predsednici u Kovinu koja im je podržavala, ali znajući tu kombinatoriku treba informaciju uzeti s rezervom. Mada, naš izvor, iako nismo bliski sa vlašću, kaže takođe da čelnu poziciju u opštini napušta Sanja Petrović. Kakvo rešenje sa njom ima stranka kojoj revnosno služi više od deset godina, saznaće se. Za sada je mnogo zagonetnije pitanje ko je taj kandidat koji na listi od ukupno 27 odbornika, a od toga 24 iz redova SNS može da zameni Petrovićevu? Potencijalni, po kvalifikaciji, jer nadamo se da će bar neko visoko obrazovanje biti razmotreno, u obzir dolaze strukovni vaspitači ( čak troje), turizmolog, lekar, strukovni ekonomista, strukovni nutricionista…

Kako god, Open view media i ne služi lokalnim predsednicima, već služi regionalnoj naprednoj organizaciji, nema tu emocija. Jedni odlaze, drugi dolaze, Open view media, u prevodu otvoren prikaz, trebalo bi da nas asocira na to kako im je cilj da o svemu otvoreno govore, odnosno da bez uvijanja prikazuju stvari. Mada, prevod može biti i otvoren pogled, a to znači da dobro uočavaju „ko tu kosi, a ko vodu nosi“.

A da je ePančevo požurilo da se osladi ekskluzivnom informaicjom, požurilo je.

Ruku na srce, baš maliciozno!

Izvor APR pretraga medija: podaci o državnoj pomoći portalu ePančevo, samo u jednoj godini 4,150 miliona dinara

V.Ž.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments