Tajna „Pasuljijada“ u Bavaništu ili kako obesmisliti manifestaciju?

09.06.2024. – „Dobar pasulj daleko se čuje“ kaže jedna duhovita narodna izreka, ali se i oseća naročito ako pokušaš da ga sakriješ. Upravo to su, po pisanju našeg dopisnika iz Bavaništa, Gorana Krstića, pokušali da urade organizatori manifestacije „Pasuljijada“ u Bavaništu, prirpemajući u tajnosti ovaj događaj. Potpuno nespojivo: manifestacija, a tajna!?

Koliko god se trudili da prokljuvimo u psihu lokalne uprave MZ Bavanište do sada nismo uspeli da zagrebemo ni prašinu sa te površine, – kaže Goran i dodaje, – Koliko god se trudili da ubedimo i sebe i druge da lokalna vlast radi za interes sela i meštana, dodatno nas demantuju svojim postupcima.

Koliko god da mislimo da smo dotakli dno, uvek se potrude da nam pokažu da možemo da potonemo još dublje. Prošlogodišnji pokušaj da se zabrani ulaz gostima, odnosno meštanima sela koji ne učestvuju u takmičenju, ove godine su rešili tako što apsolutno nikog nisu obavestili o održavanju.

Pasuljijada je održana u najvećoj tajnosti gde su verovatno pozvani samo takmičari, novokomponovana elita i vaučer simpatizeri ! Pitanje za lokalnu upravu: Ko je vama dozvolio da privatizujete jednu takvu manifestaciju i da par vas odlučuje ko od meštana može doći na nju. Je l’ ste ulagali novac u letnju baštu da bi u njoj pravili privatne žurke ??“- stoji u tekstu koji je objavio Goran i na stranici Bavanište-Pidikanci na okupu.

Pitali smo ko je organizator, nismo dobili odgovor, pa je ovo javni poziv organizatorima da nam se jave i kažu da li je ovo bio javni ili privatni događaj?

A do tada, naravoučenije: nikad ne pokušavaj da sakriješ da si jeo pasulj!

Priredile Kovinske info

Podeli vest:
5 1 vote
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments