II Memorijalni turnir „Marjan Živkov – Mizge“

U petak, 15. septembra počinje II Memorijalni turnir u rukometu “Marjan Živkov – Mizge”,u znak sećanja na dugogodišnjeg igrača, a potom i trenera u MRK Radnički. Bio je to povod da razgovaramo sa predsednikom MRK Radnički Kovin, Markom Markovićem. Vratili smo se godinu dana unazad, kada se rodila ideja da se organizuje ovakav turnir.

– Ideja je potekla od nas u klubu, kada smo bili u pripremnoj fazi i planirali da odigramo neke malo jače utakmice. To je bio zimski period prošle godine, kada smo u dogovoru sa sekretarom Sportskog saveza Kovin Stefanom Šemlaom, došli na ideju da organizujemo jedan turnir u rukometu. Prošli turnir se odigrao u zimskom periodu, tačnije u februaru, turnir je dobro prošao ali smo onda procenili da je ipak bolje da se održi pred početak sezone a to je ovaj period u septembru, tako da smo upravo sad pred odigravanjem drugog turnira.

Organizatori ovog turnira su zajedno MRK Radnički i Sportski savez opštine Kovin, a o samom turniru nešto više nam je rekao naš sagovornik.

– Turnir počinje u petak kada imamo dve polufinalne utakmice, u 18:00 sati počinje prva, kada igra naša ekipa MRK Radnički protiv Sloge iz Petrovca na Mlavi, koja je prvoligaška ekipa i pretenduje na plasman u super B ligu, jedan jako dobar sastav. Drugo polufinale počinje u 21:00 čas, koje će po mom mišljenju biti jako dobra utakmica, igraju rukometna akademija Dinamo iz Pančeva i Voždovac iz Beograda. To su dve mlade ekipe, koje su izuzetno spremne, sa odličnim igračima i to će biti jedan kvalitetan i jak duel. Između ove dve utakmice imamo revijalnu utakmicu, utakmicu veterana, gde će igrati igrači koje je trenirao Marjan Živkov, možemo da kažemo legende rukometa u Kovinu, momci koji su igrali superligaški rukomet u Kovinu. Oni će igrati protiv kluba veterana Stara škola iz Subotice, sa kojima smo sklopili prijateljstvo prošle godine u novembru, kada su naši veterani bili njihovi gosti i došli do dogovora da uzvratimo gostoprimstvo. Oni će odigrati, što se kaže “treće poluvreme” to jest prespavaće u Kovinu da i mi njih ugostimo i pokažemo im naš grad. Nadam se da će im se svideti Kovin i da će im biti lepo kao što je i našim rukometašima bilo lepo prošle godine kod njih, kaže za naš portal predsednik MRK Radnički.

Subota je slobodan dan, koji će biti iskorišćen za druženje, za upznavanje gostiju sa našim gradom i za odmor, jer nas u nedelju očekuju utakmice za treće mesto i finale.

– U nedelju program počinjemo utakmicom naših najmlađih igrača, naše pionire ćemo predstaviti publici, to su dečaci koji su pre 5-6 meseci počeli da treniraju rukomet. Jako je bitno za njih da izađu ovde na teren, da se pokažu pred svojim roditeljima i drugarima, da osete atmosferu pred publikom. U 17:00 sati zakazana je utakmica za treće mesto a od 19:00 časova počinje finale. Posle finalne utakmice sledi dodela pehara i medalja i proglašenje najboljeg igrača i najboljeg golmana turnira.

– Ja bih iskoristio priliku da pozovem sve ljubitelje rukometa i ne samo rukometa nego generalno ljubitelje sporta naše opštine, da dođu da pogledaju utakmice i naravno da podrže i ove momke koji će biti na terenu i kompletnu akciju sećanja na jednog velikana kovinskog rukometa i sporta. Čoveka koji je bio i igrač i veliki trener, koji je dao mnogo našem sportu, našem gradu i koji je može se reći do poslednjeg dana bio veran svom gradu i svom klubu, istakao je predsednik MRK Radnički Marko Marković.

M. Ljiljanić

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments