Izložba slika u galeriji: „Ostaci predela/refleksije pejzaža“ Miroslav Jovanović

Pred sam kraj avgusta i kraj još jednog kulturnog leta u Galeriji centra za kulturu U Kovinu otvorena je izložba Miroslava Jovanovića “Ostaci predela/Refleksije pejzaža”, koja će moći da se pogleda sve do 10.septembra 2023.

Miroslav Jovanović rođen je 1967. godine u Smederevskoj Palanci. Srednju umetničku školu “Đorđe Krstić” u Nišu, završio je 1986. godine. Diplomirao je na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Zdravka Vajagića, zidne slikarske discipline – mozaik, 1989. godine. Od 1997. godine imao je više samostalni izložbi a kolektivno je izlaga preko 80 puta, a učestvovao je i u brojnim likovnim kolonijama. Živi i radi u Velikoj Plani.

Duboko vezan za šumadijski pejzaž, ovaj slikar lirskih raspoloženja, opredelio se za transportovanje viđenog u dela natopljena atmosferom koju doživljava. Njegovi pejzaži, realizovani u tehnici ulja na platnu, privlače pažnju svojom suptilnošću i nežnim tkanjem. Duboko osećajući harmonične odnose boja u prirodi, Jovanović nastoji da udahne dodatnu svežinu svojim načinom likovnog izražavanja što rezultira delima prijatnih kolorističkih odnosa. Ovaj suptilni kolorista na taj način dolazi do takvih rešenja u kojima bojom objašnjava svetlost.

M. Ljiljanić

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments