Konstitutivna sednica Skupštine opštine Kovin u ponedeljak. Ko će u koju fotelju i u koji kabinet?

10. 07. 2024. – Konstitutivna sednica Skupštine opštine Kovin zakazana je za ponedeljak, 15. jul sa početkom u 10:00 časova. Na dnevnom redu konstitutivne sednice biće podnošenje izveštaja Izborne komisije o sprovedenim izborima za odbornike Skupštine opštine Kovin održanim 02. juna 2024. godine, zatim i izbor članova Verifikacionog odbora za potvrđivanje mandata. Na dnevnom redu još će se naći izbor predsednika Skupštine opštine Kovin, izbor zamenika predsednika Skupštine opštine Kovin, postavljanje sekretara Skupštine opštine Kovin kao i izbor predsednika opštine Kovin, zamenika predsednika opštine Kovin i izbor članova Opštinskog veća opštine Kovin.

Sednica će se održati u sali u prizemlju u zgradi opštine, a kako će sada po prvi put biti samo 35 odbornika, ona će biti dovoljna za rad ovog zakonodavnog tela. U skupštinske klupe sešće 27 odbornika koalicije Aleksandar Vučić- Kovin sutra, koju čine SNS, SPS, Radikalna stranka, PUPS, JS, SDS; šest odbornika liste Pokreni se za Kovin-Srđan Vukša i dva odborenika Saveza vojvođanskih Mađara.

S obzirom da će se posle pet godina u sali Skupštine opštine Kovin ponovo naći i odbornici opozicije, nadamo se da će i govornica za diskusiju ponovo „proraditi“.

M. Ljiljanić

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments