Košarka: Dobrovoljci spremni za drugi deo sezone

14.02.2024.- KK Radnički Kovin ovo kolo bio je slobodan jer je iz lige istupila ekipa „I Came to Play“ iz Novog Sada. Mi smo iskoristili priliku i posetili naše „Dobrovoljce“ na treningu, da čujemo od trenera Bojana Đurašinova da li je zadovoljan plasmanom posle prvog dela sezone i koja su očekivanja u nastavku takmičenja?

„Sve ono što sam pričao pre početka sezone mi smo uradili, čak smo imali i dve pobede više u prvom delu sezone nego što smo planirali. I ovu utakmicu koju smo dobili na startu drugog dela protiv Žitišta, koji je bio favorit, i to nam je bonus pobeda, koja nam mnogo znači“, ističe na početku razgovora trener Radničkog Bojan Đurašinov.

Ono što je bio cilj na početku ove sezone ka tom cilju ići će Radnički i u drugom delu, a to je ostanak u ligi. Dosadašnjim rezultatima trener je zadovoljan, ali ono čime je najviše zadovoljan je atmosfera u klubu i lojalnost klubu svih igrača. Takođe veliko zadovoljstvo Đurašinov je izrazio i za mlađe kategorije, koje su dosta napredovale a ima i dece koja se ponovo vraćaju da treniraju za Radnički.

„Mislim da nam je prvi deo sezone doneo dosta toga dobrog, ali naravno mi tu ne želimo da stanemo, mi želimo da idemo napred i da budemo sve bolji i bolji u svakom pogledu“, kaže trener Radničkog i dodaje „Ono što me raduje je da klub i uprava kluba odlično funkcionišu za uslove ovakvi kakvi su.“

Što se tiče nastavka sezone Radnički mora da dobije najmanje četiri utakmice protiv ekipa koje se takođe bore za opstanak a na svu sreću sve četiri utakmice će se odigrati u Kovinu. Svaka pobeda pored ovih je dobro došla i mnogo znači. Kada je u pitanju igrački kadar i planovi za narednu sezonu Đurašinov nam je rekao da će probati da vrate neke igrače koji su otišli iz Kovina i da zadrže okosnicu ovogodišnje ekipe. „Mlađim igračima ćemo davati šansu da se dokažu kad god možemo i da ih lagano pripremamo za prvi tim, a sledeće godine će dobiti još veću šansu„, zaključuje na kraju razgovora trener Bojan Đurašinov.

M. LJ.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments